Tunus Libya sınırında güvenlik

Tunus Libya sınırında güvenlik

Tunus Savunma Bakanı Ferhat Harşani:- "Cezayirle Tunus güvenlik güçleri arasında sınırda günlük koordine bulunurken Libya ile güvenlik koordinesi bazı bölgelerle sınırlı"

TATAVİN (AA) - Tunus Savunma Bakanı Ferhat Harşani, ülkesinin Cezayirle günlük sınır güvenliği koordinesinin yürüttüğünü ancak Libya ile ülkenin içinde bulunduğu istikrarsızlıktan dolayı güvenlik koordinasyonunun bazı bölgelerle sınırlı kaldığını söyledi.

Tunus'un güneyindeki Tatavin vilayetinin Ramade kentindeki askeri birlikleri ziyareti sırasında basına açıklama yapan Harşani Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti’nin varlığına rağmen bu yönetimin bir orduya ve nizami bir güvenlik yapılanmasına sahip olmadığına işaret etti.

Komşu ülkelerle güvenlik koordinesine de değinen Harşani, "Cezayirle Tunus güvenlik güçleri arasında sınırda günlük koordine bulunurken Libya ile güvenlik koordinesi bazı bölgelerle sınırlı." dedi.

Harşani Tunus'un güneyinde Libya üzerinden yürütülen kaçakçılık olaylarına dikkati çekerek, "Libya halkı ile ilişkilerimiz önemlidir, ancak kaçakçılık felaketini kabullenmemiz mümkün değildir. Çünkü kaçakçılık, çoğunlukla sonunda silah kaçakçılığı ve terörü desteklemeye götürüyor." şeklinde konuştu.

Hükümetin bölgedeki kaçakçılığı önlemeye yönelik aldığı tedbirler hakkında ise Harşani, "Tunus hükümeti, Libya sınırındaki vatandaşların yararına kalkınma programları oluşturmuştur. Sosyal, eğitim ve ekonomik içerikli bu programlar sayesinde gençlerin kaçaklıktan geçinme yollarını bırakması için çalışmalar başlatmıştır." diye konuştu.

Ramade bölgesindeki güvenlik birimlerine hitaben, "Libya'daki istikrarsızlıktan dolayı Tunus'a yönelik güvenlik tehditleri hala devam ediyor." diyen Harşani, sınırdaki birliklerden teyakkuz durumunda kalmalarını ve talimatlara harfiyen uymalarını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :