Tunus-İsveç ilişkileri

Tunus-İsveç ilişkileri

İsveç 14 yıl aradan sonra Tunus'ta Büyükelçiliğini yeniden açıyor

TUNUS (AA) - İsveç'in, 2002 yılında Bin Ali dönemindeki insan hakları ve özgürlükleri nedeniyle kapattığı Tunus Büyükelçiliğini yeniden açacağı bildirildi.

Tunus Dışişleri Bakanı Hamis Cihinavi, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ile Bakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "14 yıl aradan sonra İsveç yeniden Tunus Büyükelçiliğini açacak. Bu iki ülke arasında yeni bir başlangıçtır." dedi.

İsveç'in BM Güvenlik Konseyindeki ocak ayında başlayacak geçici üyeliğiyle iki ülke arasında işbirliğinin daha da güçleneceğini dile getiren Cihinavi, 29 ve 30 Kasım'da düzenlenecek Tunus Ekonomisine Destek Konferansı'nda İsveç'in etkin olmasını arzuladıklarını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Wallström de "Bugün bizler Tunus'ta ekonomik kalkınmada ve demokrasinin inşasında ortak olmak istiyoruz." diye konuştu.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2015 rakamlarına göre toplam 124 milyon dolar olduğu belirtilirken, İsveç'in Tunus'ta 8 firmasıyla 20 milyon dolarlık yatırımının olduğu kaydedildi.

İki günlük çalışma ziyaretiyle Tunus'a gelen İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, ülkeyi son olarak Şubat 2015'te ziyaret etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :