Tunus ile Suriye arasındaki diplomatik ilişkiler

Tunus ile Suriye arasındaki diplomatik ilişkiler

Tunus Dışişleri Bakanı Bekkuş, Şam yönetimi ile resmi ilişkilerin kesilmesine karş olduklarını belirtti

TUNUS (AA) - Tunus Dışişleri Bakanı Et-Tayyib el-Bekkuş, Arap Birliği'nin, Suriye'nin üyeliğinin askıya alınması ve diplomatik ilişkilerin kesilmesi yönünde 2011 yılında aldığı karara saygılı olduklarını ancak Şam yönetimi ile resmi ilişkilerin kesilmesine karşı çıktıklarını belirtti.

Tunus'ta bulunan yabancı misyonların yetkilileri ve yurt dışındaki diplomatların katıldığı konferansta konuşan Bekkuş, Arap Birliği'nin sözkonusu kararının, "başarısız bir uygulama" olduğunu savunarak, "Arap Birliği'nin kararına rağmen 9 Arap ülkesi hala Şam'da büyükelçilik veya konsolosluk düzeyinde diplomatik temsilcilik bulunduruyor. Suriye topraklarındaki Tunusluların ihtiyaçları, Şam'da temsilcilik bulunmasını gerektiriyor" diye konuştu.

 Tunus resmi haber ajansında geçen hafta yer alan ve Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde, Tunus yönetiminin, İbrahim el-Fevvari'yi Şam'a başkonsolos olarak atadığı, böylece iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin yeniden başladığı belirtilmişti.

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki, Şubat 2012'de, rejim güçlerinin sivillere yönelik işlediği suçlar nedeniyle Şam yönetimi ile diplomatik ilişkileri kesme kararı aldıklarını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı