Tunus ile Libya arasındaki güvenlik iş birliği

Tunus ile Libya arasındaki güvenlik iş birliği

Tunus'ta bir araya gelen UMH Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Maitik ile Tunus Başbakanı Şahid, iki ülke arasındaki güvenlik iş birliğini ele aldı

SUSA (AA) - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmed Maitik, Tunus Başbakanı Yusuf eş-Şahid ile görüştü.

Tunus'un Susa kentinde düzenlenen bir konferansa katılan Maitik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunus Başbakanı Şahid ile bir araya geldiklerini söyledi.

Görüşmede, güvenlik konusunda iki ülke arasındaki iş birliği ve koordinasyonu artırmanın gerekliliği üzerinde durduklarını aktaran Maitik, Libya'da alıkonulan ve geçen günlerde bir bölümü serbest bırakılan Tunuslu balıkçılar konusunu da ele aldıklarını dile getirdi.

Tunus'un Libya sınırındaki Mednin vilayetine bağlı Bingirdan kentinde geçen mart ayında terör saldırıları düzenlenmişti.

Libya'da sahil güçlerinin el koyduğu 3 balıkçı teknesinin kasım ayında, içinde bulunan 54 balıkçıyla Ez-Zaviye Limanı'nda alıkonulduğu bildirilmiş, bunlardan 49'u geçen çarşamba günü serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :