Tunus esnafı terör saldırısını AA'ya değerlendirdi

Tunus esnafı terör saldırısını AA'ya değerlendirdi

Tunus kent merkezindeki Zeytune esnafı 24 Kasım'daki terör saldırılarının günlük hayata etkilerini AA'ya değerlendirdi

TUNUS (AA) - Başkent Tunus'un en önemli turistik mekanlarından biri olan kent merkezindeki Zeytune Camii çevresindeki esnaf, 24 Kasım akşamı gerçekleşen terör saldırısının piyasalarındaki etkilerini AA muhabirine anlattı. 

"Bir süredir iyi gitmeyen ekonominin üstüne bir de güvenlik sorunlarının eklenmesi insanların hükümet ve seçimlerle ilgili görüşlerini yeniden düşünmeye zorladığını" söyleyen Zeytune esnafından Aktar Nebil, "İktidar partisi geçen seçimlerde iyi bir oy aldı ancak şimdi insanlar düşünmeye başladı. Gelecek seçimlerde sıfır oy alacaklar" dedi. 

Yine turistik mağazası olan Arabi bin Kirbal "Bardo ve Susa’daki saldırıların ardından bu patlama yok edici bir vuruştu. Bu vuruştan sonra artık daha kötüsünü düşünemiyorum ve artık daha kötüsü olamaz ve korkmuyoruz. Daha önceki olayların elbette olumsuz yansımaları oldu bu patlamanın da olacaktır." ifadelerini kullandı. Kirbal gelişmenin zaman alacağını ifade ederek "Fransa’da da devrimden 20 yıl sonra iyi güçlü ekonomisi iyi bir devlet olmuştu. Tunus ta devrimden sonra ümit ederim ki 2020’de ekonomisi vs güçlü bir yere gelecektir" ifadelerini kullandı. 

Fransa'da yaşayan Tunuslu yönetmen Şazli bin Salih ise "Ülkemizde ve tüm dünyada terörün yerleşmesine fırsat vermemek üzere ittifak edilmesi gerek. Terörden zarar görmüş ülkelerin Tunus’a yardımda bulunması lazım" şeklinde konuştu.

Zeytune pazarı esnaflarında tezgahtar Hadiye Şa'li terör olayına ilişkin piyasanın hareketlenmek üzereyken yeniden bozulduğunu ifade ederek "Başlangıçta çok acı oluyor insanlar etkileniyor ancak sonra unutuluyor ve normal hayata geçiyorlar" dedi.

Şa'li saldırının ardından yönetimin aldığı kararlar hakkında "Madem bu kararları almaya imkanları güçleri vardı daha önceden alsalardı. İlla bir patlamanın mı olması gerekiyordu" şeklinde eleştiride bulundu.

Tunus'un merkezindeki Muhammed el-Hamis Caddesi'nde önceki gün Cumhurbaşkanlığına ait bir polis otobüsüne yönelik canlı bomba saldırısında 13 polis memuru yaşamını yitirmiş, aralarında 4 sivilin de bulunduğu 20 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı