Tunus Dışişleri Bakanı'ndan Suriye ve Libya açıklamaları

Tunus Dışişleri Bakanı'ndan Suriye ve Libya açıklamaları

Tunus Dışişleri Bakanı el-Cihinavi:- "Suriye ve Halep'te olanlar bizlere acı veriyor. Suriye halkı bizim kardeşlerimiz"- "Tunus'un Libya'ya yönelik yabancı askeri müdahale konusundaki tavrı değişmemiştir"

TUNUS (AA) - Tunus Dışişleri Bakanı Humeys el-Cihinavi Suriye halkıyla kardeş olduklarından dolayı Suriye ve Halep'te meydana gelen olayların kendilerine acı verdiğini söyledi.

Bakanlığın 60'ıncı kuruluş yıl dönümü kutlama töreninde konuşan Cihinavi, "Tunus Suriye ile köklü bir ilişkiye sahip bu çok önemlidir. Suriyeliler bizim kardeşlerimiz, ayrıca Suriye'de ve Halep'te olanlar bize oldukça acı veriyor" dedi.

Cihinavi, sıkıntıların bir an önce bitmesini ve Suriye'nin istikrara kavuşmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Konuşmasında Libya konusuna da değinen Cihinavi, Tunus'un Libya'ya yabancı askeri müdahaleye karşı tavrında bir değişiklik olmadığını, Libyalıların aralarında siyasi çözüme ulaşmalarını istediklerini tekrarladı.

Cihinavi, Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi'nin, "Libya'da insanlığın, Tunuslular ve Libyalıların düşmanı olan DAEŞ'i vurmaya dair her türlü imkanla birlikte oluruz" şeklindeki açıklamasının, BM çerçevesinde gerçekleşecek bir operasyonu desteklemek anlamında olduğunu belirtti.

Tunus Dışişleri diplomasisinin ilkeler üzerine kurulu olduğunu ve Cezayir'in özgürlük mücadelesinin yanında Filistin'e de büyük destekler verdiğini söyledi.

Ülkenin kurucusu ve ilk Devlet Başkanı Habib Burgiba'nın 15 Nisan 1956'dan itibaren "Tunus'un dışişlerine bakmasının", ülkenin kendi idaresinin kendi elinde olduğu ve Fransız sömürüsünden kurtulduğu anlamına geldiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :