Tunus cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura doğru

Tunus cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura doğru

Cumhurbaşkanı adayı Sibsi:

TUNUS (AA) - Tunus'ta cumhurbaşkanı adayı ve Nida Tunus Partisi Genel Başkanı Baci el-Kaid es-Sibsi, devrimin ardından ülkeyi yöneten üçlü koalisyon hükümetinin, "Tunus'u tahrip" ettiğini ileri sürdü.

Sibsi, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının son gününde başkent Tunus'taki Habib Burkiba Caddesi'ndeki mitingde yaptığı konuşmada, "Halkımız çok zeki, pazar günü seçimde sapla samanı birbirinden ayıracak. Ya uğursuz üçlü koalisyon hükümetinin dönmesini ya da kalkınmayı seçecek" dedi.

Koalisyon hükümetinin Tunus'u tahrip ettiğini savunan Sibsi, "Onlara yönetimi verdik ama onların seviyesine uymadı. Bunlar, şiddetleriyle meşhur devrimci koruma gruplarından destek alıyorlar" diye konuştu.

Sibsi, "Tunus'un geleceği sizin ellerinizde, ülkemiz yakında yaşadığı bu dönemlerden çıkacak. Biz daima umudumuzu korumalıyız. Pazar günü Tunus'un umudu için oy kullanın" diye konuştu.

Bu arada pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için bu gece yarısından itibaren seçim yasağı başlayacak. 

Tunus'ta 2011'de Zeynel Abidin bin Ali yönetimine son veren devrimin ardından Mehdi Cuma hükümetine dek ülkeyi Nahda Hareketi, Cumhuriyet İçin Kongre ile Emek ve Özgürlük için Demokrasi Bloğu partilerinin oluşturduğu üçlü koalisyon hükümeti yönetmişti.

Ülkede 23 Kasım'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Nida Tunus Partisi Lideri Sibsi yüzde 39,4, mevcut Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki ise yüzde 33,4 oy almıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı