Tunus-Bahreyn Ortak Komisyon Toplantısı

Tunus-Bahreyn Ortak Komisyon Toplantısı

Toplantının ardından iki ülke dışişleri bakanları çeşitli alanlarda 15 anlaşma imzaladı

TUNUS (AA) - Tunus-Bahreyn Ortak Komisyon Toplantısı'nın 6'ncısı iki ülke arasında çeşitli alanlarda imzalanan anlaşmaların ardından sona erdi.

Tunus Dışişleri Bakanlığında düzenlenen toplantının ardından imza töreninde konuşan Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi, 14 yıl aradan sonra ortak komisyon toplantılarının yeniden aktif hale getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife de Tunus'un demokratik geçiş sürecini başarıyla atlatmış olmasının örnek teşkil ettiğini söyledi.

Al Halife, Bahreyn'in, kasım ayı sonunda Tunus'ta düzenlenecek Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı'na katılacağını açıkladı.

Bölgedeki gelişmelere ilişkin ise Al Halife, ülkesinin Suriye için 1'inci Cenevre toplantısı mutabakatına dayanan siyasi çözümden yana olduğunu ve Libya'daki çekişmenin de siyasi çözümle sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Ortak Komisyon Toplantısı'nın ardından İki ülke dışişleri bakanları çeşitli alanlarda 15 anlaşma imzaladı.

Bir kısmının işbirliği protokolünü içeren anlaşmaların sosyal, dini, medya, kültür, insan kaynakları, eğitim, tarım, gençlik gibi çok çeşitli alanlarda olduğu bildirildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin konuk bakan Al Halife'yi Kartaca Sarayı'nda kabul ettiği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :