Tunus açıklarındaki tekne kazası

Tunus açıklarındaki tekne kazası

Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği göçmen teknesi kazasının kapsamlı şekilde soruşturulması talebiyle Bir el-Hafi kentinde greve gidildi, protesto yürüyüşü düzenlendi

TUNUS (AA) - Tunus açıklarında meydana gelen göçmen teknesi kazası dolayısıyla Sidi Buzid vilayetinin Bir el-Hafi kentinde meslek örgütleri ve sendikaların çağrısıyla greve gidildi.

Bir el-Hafi'den de çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği kazanın kapsamlı şekilde soruşturulmasını isteyen belde sakinleri bir günlük iş bıraktı.

Sağlık, emniyet birimleri, eczaneler ve fırınlar dışındaki kamu ve özel işletmeler grev çağrısına uydu, dükkânlar kepenk indirdi. Öğretmenler, Eğitim Sendikası'nın çağrısı üzerine okula gitmedi, eğitime ara verildi.

Şehir merkezinde toplanan binlerce kişi, düzenlenen protesto yürüyüşünde hükümetin ve başkentteki yöneticilerin bölgelerine karşı duyarsızlığını eleştiren sloganlar attı.

İlköğretim Sendikası Genel Sekreteri Muammer Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir el-Hafi bölgesi bu grevle üç şey talep ediyor. Birincisi, tekne kazasına ilişkin tam ve kapsamlı bir soruşturmanın açılması. İkincisi, yasa dışı göçün engellenmesi için Bakanlar Kurulu'nun bölgenin kalkınmasına ilişkin bir plan sunması. Üçüncüsü, yakınlarını kaybeden ailelerin tümüyle doğru şekilde bilgilendirilmesi." dedi.

Kerkene Adası açıklarında geçen hafta Tunus Sahil Güvenlik gemisiyle çarpışarak batan kaçak göçmen teknesinde Bir el-Hafi bölgesinden 38 kişinin bulunduğu, şimdiye kadar 11 kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

Tunus makamları, 38 kişinin ilk aşamada kurtarıldığı tekne kazasında ölü sayısının 44'e ulaştığını bildirmişti. Kazadan kurtulanlar, teknede Tunus'un farklı bölgelerinden gelen yaklaşık 90 kişinin bulunduğunu iddia etmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :