Tünektepe teleferiği yeni sezona hazır

Tünektepe teleferiği yeni sezona hazır

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 14 milyon liraya mal olan Tünektepe Teleferik Hattı'nda bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı- Sarısu'dan 650 rakımlı Tünektepe'ye 9 dakikada ulaşılabilen 1706 metre uzunluğundaki teleferik hattını, Ramazan Bayramı'nda çok

ANTALYA (AA) - Antalya'da, 14 milyon liraya mal olan 36 vagonlu Tünektepe Teleferik Hattı'nda bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Konyaaltı ilçesindeki Sarısu mevkisinden 650 metre yükseklikteki Tünektepe'ye ulaşımı 9 dakikada sağlayan teleferik hattında yeni sezon için çalışma yapıldı.

Hatta yapılan yeni uygulamalar kapsamında, ziyaretçiler teleferik binişlerinde şehir içi ulaşımda kullandıkları "Antalya Kart"ı da kullanabilecek. Teleferikten engelliler, şehit yakınları, gaziler ve 0-6 yaş grubu çocuklar ücretsiz yararlanabilecek.

Teleferik sefer ücreti kişi başı 15 lira olarak belirlendi. Tünekte Teleferik Hattı, perşembe günleri hariç, her gün 10.00-18.00 saatleri arası hizmet veriyor.

Dağın zirvesindeki kafede de düzenlemeler yapılarak, pizza evi ve Yörük çadırı kuruldu, Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (ASMEK) yapılan el emeği ürünlerin sergileneceği çarşı oluşturuldu. Çocuklar için oyun parkı yapıldı.

Tünektepe'nin zirvesine ulaşan yerli ve yabancı turistler, sosyal tesislerde her türlü yiyecek içecek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, 4 dürbünle Antalya'yı izleme imkanı buluyor.

Yaklaşık 14 milyon liraya mal olan 1706 metre uzunluğundaki teleferik hattını, Ramazan Bayramı'nda çok sayıda turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ve ANET Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Urcu ile bakım onarım çalışmalarının tamamlandığı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'ni inceledi.

Türel, restoran, kafe, ASMEK satış ünitesi ve diğer birimleri gezerek, bayramda yoğun ziyaretçi beklenen tesisteki hazırlıklarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :