Tunceli'nin kızlarının gönlü kupada

Tunceli'nin kızlarının gönlü kupada

- Tunceli'de 3 yıl önce kurulan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı, 9 karşılaşmanın 8'inden galip gelerek katılmaya hak kazandığı Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Türkiye Şampiyonası'nda kupa kazanmak için ter döküyor- Takımın ant

TUNCELİ (AA) - HAYDAR TOPRAKÇI - Tunceli'de 3 yıl önce kurulan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı, 9 karşılaşmanın 8'inden galip gelerek katılmaya hak kazandığı Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Türkiye Şampiyonası'nda kupa kazanmak istiyor.

Kentteki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 3 yıl önce kurulan ve 15 sporcudan oluşan yıldız kızlar basketbol takımı, bu sezon 9 karşılaşmanın 8'inden galip ayrıldı.

Bu sonuçlarla Bilecik'te düzenlenecek Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan takım, Türkiye finallerinde başarılı olup, kupa elde etmek için haftanın 6 günü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı'nın antrenörü Çetin Pınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya, Bitlis, Iğdır takımlarını yenerek çeyrek finale, Gaziantep, Van ve Mardin takımlarını yenerek de Türkiye yarı finaline katıldıklarını anlattı.

Erzurum'da katıldıkları Türkiye yarı finalinde de Diyarbakır ve Malatya'yı yendiklerini, Bartın takımına yenilmelerine rağmen 23-27 Mayıs'ta Bilecik'de yapılacak Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandıklarını dile getiren Pınar, takımını kurulduğu 3 yıldan beri çalıştırdığını kaydetti.

Pınar, takımın kurulduğu günden beri çok çalışıp, emeklerinin karşılığını almaya başladıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"3 yıl önce başladığımızda sporcularıma 3 yıl sonra Türkiye Şampiyonası'na gideceğimizi söylüyordum. İlk yıl Anadolu Yıldızlar Ligi'nde gruptan çıkamadık ancak çok çalışarak bir yıl sonra Türkiye Şampiyonası yarı finaline kaldık. Bu yıl elediğimiz takımlardan, kurulduğumuz yıl fark yemiştik. Bu yıl 9 maçın 8'inden galibiyetle döndük, yendiğimiz takımların 6-7'si büyükşehir takımıydı. Türkiye'de şu an Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerin bulunduğu 12 takım arasına kaldık. Kızlarımla gurur duyuyorum. Hedefimiz önümüzdeki sene kızlarımla 3 ligde basketbola devam etmek."

Pınar, öğrenci olan sporcularının sadece basketbolda değil derslerinde de başarılı olduğu için sevindiğini sözlerine ekledi.


- Sıla: "İlimizin adını Türkiye basketbol tarihine yazdıracağız"


Takım kaptanı Sıla Atik de spor yapmak için başladığı basketbolun yaşam tarzı olduğunu ve aldıkları her başarıdan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Takıma güvendiğini aktaran Sıla, "3 yıl önce basketbola başladığımda bir yerlere geleceğime inanmıyordum. Basketbola zevk olsun, spor yaparım diye başlamıştım. İlk gittiğimiz turnuvada bazı takımlardan 20-30 sayı fark yemiştik. Bugün o takımları yendik ve Türkiye finallerine çıktık." dedi.

Sıla Atik, maçlara iyi hazırlandıklarını ve çalışmalara aralıksız devam ettiğini belirterek, "Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Türkiye Şampiyonası'nda iyi bir yerlere varacağımızdan eminim. İlimizin adını Türkiye basketbol tarihine yazdıracağız." ifadesini kullandı.

Takımın oyuncularından Şimal Katırcı da, "3 yıldır basketbol oynuyorum. Biz bu noktaya çok çalışarak, çabalayarak, emek vererek geldik. Bilecik'te yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılacak 12 takım arasına kaldık. Takımıma güveniyorum. Çok çalışırsak orada şampiyon olabiliriz." diye konuştu.

Bu sezon yaptıkları 9 maça eksik malzeme ile çıktıklarını belirten Şimal Katırcı, takıma malzeme desteği verilmesini istedi.

Sporculardan Beren Sude Batur ise takım arkadaşlarını çok sevdiğini ve onlarla ekip ruhuyla maçlara çıktığını söyledi.

3 yıldır aynı arkadaşlarıyla çeşitli turnuvalara katıldığını aktaran Beren Sude, şunları kaydetti:

"Yenildiğimiz maçlarda üzülüp ağladığımız oldu ama hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik ve canla başla çalıştık. Türkiye Şampiyonası'nda da rakiplerimizi yeneceğimizi düşünüyorum. Çünkü biz çok emek veriyoruz ve emeğimizin karşılığını alacağız."

Beren Sude Batur, basketboldaki başarıları ile şehre katkı sunmak istediklerine işaret ederek, "Türkiye şampiyonu olursak belki benim hayatımda bir şey değişmez ama Tunceli'nin basketbol tarihi için büyük bir gelişme olur." diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :