Tunceli'de şehit öğretmen Necmettin Yılmaz anıldı

Tunceli'de şehit öğretmen Necmettin Yılmaz anıldı

AK Parti Tunceli İl Başkanı Tek:- "Öğretmenleri katlederek bu ilde silah ile korku salan örgütün karşısına Necmettin öğretmenlerin öğrencileri, yani bizler kalem ile çıkacağız. En büyük korku budur, en büyük cevap budur"

TUNCELİ (AA) - AK Parti Tunceli İl Başkanlığı, Tunceli-Pülümür karayolunda terör örgütü tarafından şehit edilen Necmettin Yılmaz'ı 24 Kasım Öğretmenler Gününde adının verildiği bulvarda andı.

Tunceli AK Parti İl Teşkilatı üyeleri 16 Haziran'da Tunceli-Pülümür karayolunda terör örgütü tarafından kaçırılarak şehit edilen ve adının verildiği Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Bulvarı önünde bir araya geldi.

AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladığını ve şehit öğretmenleri sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Öğretmenlerin sabır ve azimle topluma kalem tutmayı öğrettiğini fakat kalem tutmayı öğreten öğretmenlerin kalleşçe silah tutan eller tarafından katledildiğini belirten Tek, "Barış, kardeşliği, birliği ve beraberliği yazan kalemler kırılmak istendi. Bizler her şeye rağmen direnen ülkemizin dört bir yanın da fedakarca bu kutsal görevi gerçekleştirmeye çalışan öğretmenlerimizin yolunda olacağız. Bu kutsal görevin farkında olmayanlar elbetteki bu kutsal ve kutlu yürüyüşü anlayamazlar. Öyledir ki bu kutsal ve kutlu yürüyüşü anlamayan öğrenci ve bilim düşmanları öğretmenlerimizi şehit etmiştir. Öğretmenlerimizi şehit edenler bir kez daha farkında varmıştır ki bu kutsal meslek bitmeyecek hep sürecek ve kararlılık ile devam edecektir." dedi.

11 Eylül 1994'de Mazgirt ilçesine bağlı Darıkent beldesinde eğitim öğretimin ilk gününde terör örgütünün 6 öğretmeni şehit ettiğini anımsatan Tek, terör örgütünün öğretmenleri şehit ederek halkın korkacağını ve çocuklarını okula göndermeyeceğini düşündüğünü anlattı.

Halkın terör örgütüne cevap vermek için çocuklarını okula gönderdiğini ifade eden Tek, "Tam tersine o gün halk terör örgütlerine cevap vermek için adım atmıştı. Terör örgütlerine en büyük cevap okula gitmeye devam eden öğrenci kardeşlerimiz ve meslek edinen gençlerimiz olmuştu. Yıllar sonra Necmettin öğretmeni şehit eden örgüt bir kez daha hanin ve kirli yüzünü ortaya koymuştu. Yine öğrenci ve bilim düşmanı olduğunu göstermişti ve bugün de TEOG sınavlarındaki başarı terör örgütlerine en büyük cevaptır. Öğretmenleri katlederek bu ilde silah ile korku salan örgütün karşısına Necmettin öğretmenlerin öğrencileri yani bizler, kalem ile çıkacağız. En büyük korku budur, en büyük cevap budur." şeklinde konuştu.

Tek, topluma en büyük emeği, fedakarlığı öğretmenlerin yaptığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu topluma en büyük emeği öğretmenlerimiz harcamıştır. Onun içindir ki şehit öğretmenlerimiz Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz başta olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimize bir kez daha sesleniyoruz asıl sizler bizlere hakkınızı helal edin. Bizlere 15'inde destanlar yazan Eren Bülbül gibi yiğitler emanet ettiğiniz için. Asıl sizler bizlere hakkınızı helal edin bin mesleği yaratıp bu kutlu davada karanlığa rağmen dimdik durup bizlere cesaret verdiğiniz için. Asıl sizler bizlere hakkınızı helal edin geleceği yarattığınız için. Ülkemizin birlik, beraberlik ve dayanışma zeminini koruduğunuz için. Bizler her şeye rağmen sizler gibi kararlı ve azimli bir şekilde adım atmaya devam edeceğiz. Sizlerin en büyük emaneti kalemlerinizdir ve bugün bizler her şeye rağmen okulları sahipsiz bırakmadık, emanet ettiğiniz kalemleri yere düşürmedik ve meslek sahibi olup güçlü bir geleceğin inşası için üstümüze düşen görevi gerçekleştirmek için adım atmaya çalıştık."

Konuşmanın ardından anmaya katılanlara kurşun kalem dağıtıldı.

Anma, Tek ve beraberindeki partililerin Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Bulvarı tabelasının önüne karanfil bırakmasıyla sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :