Tuncay Güney, IŞİD gerçeğini deşifre etti!

Tuncay Güney, IŞİD gerçeğini deşifre etti!

Türkiye’deki derin yapılanmalar konusundaki tespitleri ile dikkat çeken ve Ergenekon soruşturmaları başladığında Kanada’ya yerleşen Tuncay Güney IŞİD ile ilgili şok iddialarda bulundu.

Tuncay Güney, son yazısında IŞİD için kamuoyunda yaratılan algıyı da yerle bir edecek tespitlerde bulundu.

IŞİD’i oluşturan kadroların Müslüman Kardeşler unsurlarından oluştuğu iddiasında bulunan Tuncay Güney, medyada ve sosyal medyada yer alan ve IŞİD katliamı şeklinde sunulan görüntülerin de aslında başka olaylara ait görüntüler olduğunu öne sürdü.

IŞİD’in Ortadoğunun kendi dinamikleri içerisinde doğmuş bir örgüt olduğu imasında da bulunan Tuncay Güney, Örgüt hakkında her gün bilgi kirliliği yapıldığını yazarak, “Saddam dönemi işkence görenlerin resimleri,  Suriye işkence haneleri diye sunuldu. Aynı resimler renk değiştirilerek, IŞİD’in katliamları diye gazete haberlerinde yer aldı” satırlarıyla çok tartışılacak tespitler kaleme aldı.

Ebubekir el Bağdadi ve IŞİD kadroları’nın İhvan-i Müslimin (Müslüman Kardeşler Örgütü)’nün  Suriye, Irak, teşkilatları olduğunu öne süren Tuncay Güney, “IŞİD ‘militan İslami Hareketi’ benimsemiştir” şeklinde şok bir tespitte bulundu.

Ortadoğu’daki Militan İslami Hareketlerin tarihsel gelişimine dair iddialarda da bulunan Tuncay Güney, “Uzay’dan gelen örgüt IŞİD” başlıklı yazısında, “Şeyh Ebubekir el Bağdadi hakkında batı basınının pompaladığı  haberler 1 dogru, 100 yanlış ile başlıyor.

IŞİD Örgütü yaptığı vahşi eylemleri açıklıyor. IŞİD’in kurşuna dizdiği Seytat kabilesinin kurşuna dizilen erkekleri, Ezidiler kurşuna diziliyor diye haber yapılıyor.

Suriye’de idam edilenler, Irak’da idam ediliyor diye haber yapiliyor.

Bu fotoğraflar çok eskiden yayınlanmış fotoğraflar. 2013 yılında Luban’ın Nebatiye şehrindeki Şii peçeli kadınların,  zincirli Kuran’ı Kerim resimleri  Sunni selefi cihadcı IŞİD fotolari olarak yayınlandı. Bu resimler IŞİD’in köleleştirdiği kadınlar diye haber oldu.

IŞİD militanları küçük çocuklar ile evleniyor haberi. Kuran-ı Kerim yarışmasının birincisi olan 8 yaşındaki bir kızın görüntüsü. İran haber ajansları, IŞİD Kuran’ı değiştirecek diye haber yapdı, Dünyaya yaydı. IŞİD açıklama yaptı bu haber yalan diye inandıramadı.

İslam Devleti ve Cihadcılar hakkında  50’den fazla yalan haber ve montaj fotolar  yayınlandı” satırlarıyla IŞİD’e yönelik yürütülen algı operasyonunu tek tek deşifre ediyor.

kaynak:teksözhaber