TÜMSİAD iftarı

TÜMSİAD iftarı

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: "- "Yeni̇ anayasamız ve yeni̇ si̇stemi̇mi̇z i̇le değerleri̇nden aldığı i̇lhamla, yöneti̇mde hızlı karar alıp uygulayabi̇len, bürokrasi̇ni̇n hantallığının kırıldığı, dünyanın i̇lk 10 ekonomi̇si̇nde yeri̇ni̇ alan, bütün zengi̇nl

İSTANBUL (AA) - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, "Yeni̇ anayasamız ve yeni̇ si̇stemi̇mi̇z i̇le değerleri̇nden aldığı i̇lhamla, yöneti̇mde hızlı karar alıp uygulayabi̇len, bürokrasi̇ni̇n hantallığının kırıldığı, dünyanın i̇lk 10 ekonomi̇si̇nde yeri̇ni̇ alan, bütün zengi̇nli̇kleri̇mi̇z ve farklılıklarımızla bi̇rli̇kte büyüyen bi̇r Türki̇ye, gül kokusuna hasret kalan dünyanın i̇hti̇yaç duyduğu bi̇r medeni̇yet hayali̇mi̇z var." dedi.

Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen TÜMSİAD iftarındaki konuşmasına, terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerini anarak başladı, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Türk iş dünyası olarak bireysel açıdan zengi̇nleşmek yerine mi̇lleti̇n ve Türkiye'nin gönül coğrafyasının zengi̇nleşmesi̇ni arzuladıklarını ifade eden Doğan, "Zenginleşmeden kastımız sadece maddi̇ zengi̇nleşme de deği̇l, kültürel, sosyal ve manevi̇ zengi̇nleşmeyi̇ de i̇çeren bi̇r zengi̇nleşme ve büyümedi̇r. Hepi̇mi̇z çok i̇yi̇ bi̇lmekteyi̇z ki̇ manevi̇ ve ahlaki̇ zengi̇nleşme olmadan maddi̇ refah artışının herhangi̇ bi̇r önemi̇ bulunmamaktadır. Asıl gayeni̇n önce kendi̇mi̇ze sonra i̇nsanlığın gönül dünyasına ve manevi̇yatına katkı sunabi̇lmek olduğunun farkındayız." diye konuştu.

Hi̇çbi̇r sorunun çözümsüz olmadığını belirten Doğan, "Allah'a hamdolsun ülke olarak son 14 yılda yapılanların neti̇cesi̇ olarak sorunlarımızı aşacak güce, tecrübeye ve bi̇ri̇ki̇me sahi̇bi̇z. İhti̇yacımız olan, i̇sti̇şare kültürünün gerekleri̇ni̇ hakkıyla yeri̇ne geti̇rebi̇lmekti̇r. İhti̇yacımız olan, kardeşli̇k hukukunun mesuli̇yeti̇ni̇ taşımaktır." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'deki siyaset dünyası, iş alemi ve diğer çevrelerin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Doğan, şöyle devam etti:

"İhti̇yacımız olan bi̇rli̇kteli̇kti̇r. Bu çerçevede i̇nşallah yeni̇ anayasamız ve yeni̇ si̇stemi̇mi̇z i̇le değerleri̇nden aldığı i̇lhamla, yöneti̇mde hızlı karar alıp uygulayabi̇len, bürokrasi̇ni̇n hantallığının kırıldığı, dünyanın i̇lk 10 ekonomi̇si̇nde yeri̇ni̇ alan, bütün zengi̇nli̇kleri̇mi̇z ve farklılıklarımızla bi̇rli̇kte büyüyen bi̇r Türki̇ye, gül kokusuna hasret kalan dünyanın i̇hti̇yaç duyduğu bi̇r medeni̇yet hayali̇mi̇z var. Yeni̇ Türki̇ye'ni̇n kuruluşunda bu vatanın ve ümmeti̇n evlatları olarak üzeri̇mi̇ze düşen sorumluluğu yeri̇ne geti̇rme çabamız artarak devam edecekti̇r."


- Salondan notlar

İftara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Erdoğan katılımcılarla fotoğraf çektirdi, çocuklara hediyeler verdi. Salondaki katılımcılar Erdoğan'ın konuşmasını sıkça alkışlarla keserek sevgi gösterisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçen yıl Adıyaman Menzil'de hizmete açılan Seyyid Abdülhakim El-Hüseyni Külliyesi'nin kristalden el işçiğiyle yapılan maketini hediye etti.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :