TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan:

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan:

"Terör olayları bölgedeki yatırımcıyı ürkütüyor. Çünkü iş adamları huzur ortamı ve güven istiyor. Hükümetimiz güven tahsis edilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapıyor"- Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva:- "Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ın 23 il

VAN (AA) - (AA) - Tüm Sanayici İş adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, "Terör olayları bölgedeki yatırımcıyı ürkütüyor. Çünkü iş adamları huzur ortamı ve güven istiyor. Hükümetimiz güven tahsis edilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapıyor." dedi.

Türkiye-İran İhracat Zirvesi için Van'a gelen Doğan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret etti.

Doğan, burada yaptığı açıklamada, terör olayları, 15 Temmuz darbe girişimi ve iş adamlarının morale olan ihtiyacından dolayı kente geldiklerini söyledi.

- "Hükümetimiz gerekli çalışmaları yapıyor"

İş adamlarının ihracat zirvesinde önemli görüşmeler yaptıklarını anlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Yaşanan terör olayları bölgedeki yatırımcıyı ürkütüyor. Çünkü iş adamları huzur ortamı ve güven istiyor. Hükümetimiz güven tahsis edilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapıyor. Van, son yaşanan deprem ve son dönemlerde yaşanan birkaç terör olayının dışında çok da korkulacak bir şehir değil. Diğer illere baktığımız zaman Van bu durumlarla ismi çok anılmayan bir il. Ancak bölgede olması sebebiyle dezavantajları var. İnşallah bu algı da kırılacak. Buradaki arkadaşların hepsi Van'ın artık bir rehberi olacak."

Doğan, Van Gölü ile ilgili ulaşım konusunda bir projeleri olduğunu anlattı. Bu konuda gerekli imzaların atıldığını ancak detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını dile getiren Doğan, "Bir projemizi Van Gölü'nde yapmayı planlıyoruz. Yeni bir teknolojinin burada üretilmesini ve kullanılmasını istiyoruz." diye konuştu.

- "Yatırım paketi, umut verici"

Van TSO Başkanı Takva da Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini bu zor dönemin bir arada olarak atlatılabileceğini vurguladı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen iş adamlarının bu birlikteliği Van'da oluşturduğunu belirten Takva, şöyle konuştu:

"Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın 23 ili kapsayan ekonomi ve yatırım paketinde Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek kalkınma ve yatırım hamlesini başlatması, umut verici bir gelişme olarak görülüyor. Açıklanan ekonomi ve yatırım paketinin başarıya ulaşması, özellikle batıda faaliyet gösteren müteşebbislerin destekleri ile mümkün görülmekte. Devletimizin sağladığı avantajlarla ülkemizin doğusunda devlet ve özel sektör hayırlı bir ortaklığa imza atacaktır. Açıklanan yatırımlara devlet güvencesi verilmesi, özel sektörümüzle ortak yatırım yapılması, daha da önemlisi alım garantisinin verilmesi ekonomimizde büyük bir ivme oluşturacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :