Tümgeneral Gençtürk'ün derdest edildiği anlara ait görüntüler dosyada

Tümgeneral Gençtürk'ün derdest edildiği anlara ait görüntüler dosyada

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin görülen dava dosyasına, darbeci üsteğmen Çelikoğlu'nun, Personel Başkanı Tümgeneral Gençtürk'ü elleri bağlı ve ağzına bant çekilmiş şekilde derdest ettiği anların görüntü

ANKARA (AA) -TANJU ÖZKAYA- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin görülen davanın dosyasına, dönemin KKK Personel Başkanı Tümgeneral Ömer Şevki Gençtürk'ün darbeciler tarafından derdest edilme anlarının görüntüleri girdi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince görülen dava kapsamında, karargahın güvenlik kamera görüntülerine ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

AA muhabirinin ulaştığı görüntülere göre darbe girişiminin ilk saatlerinde sanık eski KKK Geliştirme Daire Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha'nın emriyle harekete geçen darbeciler, kendilerine engel olabileceklerini düşündükleri Gençtürk'ü alıkoyarak darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü'ne götürdü.

Görüntü analiz raporuna göre Caha, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yönetime el koyduğunu ve kendisinin de karargah komutanı olarak atandığını iddia ederek Gençtürk'ün alıkonulması emrini verdi.

Bunun üzerine sanıklar eski Yarbay Şahin Karatekin ile eski Yüzbaşı Abdurrahman Ökmen ve eski Üsteğmen Oğuzhan Çelikoğlu, saat 20.48'de silahlı bir şekilde Gençtürk'ün odasına girdi.

Silahına mermi süren Karatekin, Gençtürk'e, "Sizi Genelkurmay Başkanlığı adına tutukluyorum." dedi. Ardından Ökmen ve Çelikoğlu, Tümgeneral Gençtürk'ün ellerini bağladı.

Sanık Çelikoğlu, kollarından tuttuğu ve başından bastırdığı Gençtürk'ü, personel başkanlığı koridorundan başka bir odaya götürdü.

Bu sırada Karatekin'in, silahlı bir şekilde ikisinin arkasından geldiği koridordaki güvenlik kameralarına yansıdı.

Buradan da başka bir odaya götürülen Gençtürk, bu defa elleri arkadan bağlı ve ağzına bant çekilmiş şekilde görüldü.

Gençtürk'ün kollarından tutularak asansöre götürüldüğü sırada, astsubaylar Mehmet Akkuş, Levent Ceylan ile binbaşılar Hamza Akkaya ve Ercan Buyur da görüntülere girdi.

İkinci kattaki asansörden 7 Nolu kapıya götürülen Gençtürk, Ökmen ve Ceylan tarafından zorla turnikelerden geçirilmek istendi. Elleri arkandan bağlı Gençtürk, turnikelerden geçmemek için direndi. Bunun üzerine sanık Yüzbaşı Ökmen, sert bir şekilde Gençtürk'ü omuzlarından çekiştirerek turnikeden geçirdi. Sanık eski Astsubay Ceylan da bu eylemi sırasında Ökmen'e destek verdi.

Silah zoruyla araca bindirilen Gençtürk, darbenin yönetildiği Akınca Üssü'ne götürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :