Tuluyhan Uğurlu'dan "Hoca Ahmet Yesevi" konseri

Tuluyhan Uğurlu'dan "Hoca Ahmet Yesevi" konseri

Piyano virtüözü Uğurlu, 850'nci ölüm yıl dönümünde Hoca Ahmet Yesevi anısına hazırladığı eseri ilk kez Konya'da sanatseverlerin beğenisine sundu

 Piyano virtüözü Tuluyhan Uğurlu, 850'nci ölüm yıl dönümünde Hoca Ahmet Yesevi anısına "Horasan'dan Anadolu'ya Sevgi Yansımaları: Anadolu Erenleri" adlı eseriyle ilk kez Konya'da sanatseverlerin karşısına çıktı.

Uğurlu, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu Belediyesince düzenlenen "UNESCO 2016 Ahmet Yesevi ve Fuat Köprülü" etkinlikleri kapsamında, Konya'daki bir otelde konser verdi.

Konserde, Alperenler ve Anadolu erenlerini anlatan görsel sunum, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana ve Şems-i Tebrizi gibi isimlerin tasavvufi, felsefi sözleri, müzikle eş zamanlı yapıldı. Konserde, Yesevi'nin hayatı ve görüşleri anlatılırken, "hikmet" adı verilen şiirlerinden de örnekler sunuldu. 

Tuluyhan Uğurlu, konser sonrası yaptığı konuşmada, 5 yıl önce de konser verdiği Konya'da Şeb-i Arus öncesinde eserini sunmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Etkinliğin Mevlana'nın anıldığı haftada gerçekleştirilmesinin ayrı bir anlamının olduğunu anlatan Uğurlu, "Hoca Ahmet Yesevi isimli eserimi bitirdiğimde, Konya'dan beni davet ettiler. Üstelik Şeb-i Arus'un öncesinde. Demek ki istendi diye düşünüyorum. Ben aranızdan biriyim, Konyalı ve Taşkentliyim. Bunu önceden size söylemediler belki ama bir Konyalı da böyle piyano çalabiliyor işte. Konya, kültür ve sanat alanına muhteşem ilgi gösteriyor. Sizler de bunun en büyük göstergesisiniz" diye konuştu.

Konsere, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkistan'dan Anadolu'ya, Anadolu'dan Balkanlar'a kadar geniş bir coğrafyanın İslam ile buluşmasını sağlayan Hoca Ahmet Yesevi ile Türk ve İslam dünyasını anlatan eserleriyle tarih ve kültüre ışık tutan Prof. Dr. Fuat Köprülü, 2016 yılı boyunca tüm dünyada çeşitli etkinliklerle anılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı