TÜLOMSAŞ gurur verdi

TÜLOMSAŞ gurur verdi

Konya’dan oluşan işadamı heyeti ile TÜLOMSAŞ’ın Eskişehir’deki tesislerini gezen ASKON Konya Şubesi, çalışmaları yerinde görerek, sanayideki başarılarımızı yerinde gördü

 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şubesi’nin organizesi ile Konyalı işadamları Eskişehir’de bulunan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş (TÜLOMSAŞ)’ı ziyaret etti.

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım önderliğinde Eskişehir’e ulaşan yaklaşık 50 kişilik Konya heyetini TÜLOMSAŞ yönetimi karşıladı. Fabrikayı ayrıntılı olarak Konya heyetine gezdiren TÜLOMSAŞ yönetimi, milli motor ve YHT üretimleri noktasında heyecan verdi.

TÜLOMSAŞ ÜLKEMİZİN YÜZAKI

İşadamlarına yönelik bir konuşma yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ““Bugün Konyalı işadamı arkadaşlarımız ve ASKON yönetimimiz ile birlikte TÜLOMSAŞ’ı gezdik. Buradaki çalışmaları görüp de gurur duymamak mümkün değil. TÜLOMSAŞ yeni bir dizel motor üretmiş. 850 beygir gücünde tamamen milli ve yerli olarak. 6 silindirli olarak düzel motor üretilmiş ve şimdi hizmete sunuluyor. Yine yerli Yüksek Hızlı Tren üretiminde çok ciddi çalışmalar yapılmış. Vakti zamanında yerli arabamızı üreten bu tesis daha büyük işlere imza atacaktır. Burada çalışmaları gördük ve ülkemizin nereden nereye geldiğini gördük. Türkiye, artık bir dönem hayal bir edemediğimiz şeyleri üretiyor” diye konuştu.

SANAYİCİMİZİN HEYECANI ARTIYOR

ASKON olarak üretim tesislerine ziyaretleri sıklaştıracaklarını dile getiren Yıldırım, “ASKON olarak daha önce de ORS Rulman’ı gezdik. Bugün de TÜLOMSAŞ’ı gezdik. Bu tür üretim merkezlerini gezen sanayicilerimiz umutla Konya’ya dönüyor ve çalışma heyecanı artıyor. Ülkemizin başarıları sanayicimizin heyecanını artırıyor. ASKON olarak Türkiyemiz için son derece değerli tesisleri gezmeye ve sanayicilerimize göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. TÜLOMSAŞ yöneticileri de ziyaretten dolayı ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.Haber Merkezi

tulomsas-gurur-verdi-(1).jpg