TÜGVA'dan yeni yurt hizmeti

TÜGVA'dan yeni yurt hizmeti

Türkiye Gençlik Vakfı, Ankara'da yükseköğrenim erkek öğrenci yurdu açacak- TÜGVA İl Temsilcisi Çelik:- "İnşallah 'Yeni Türkiye' dediğimiz 2023, 2071 hedeflerine bir altyapı oluşturmak istiyoruz. Çünkü yetişmiş insan olmadan hiçbir şey olmaz. Biz vatana, d

ANKARA (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), öğrencilere destek için Ankara'da yükseköğrenim erkek öğrenci yurdu açacak.

TÜGVA Ankara İl Temsilcisi Nureddin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf tarafından 81 ilde teşkilatlanma çalışması yürütüldüğünü söyledi. 

Çelik, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Ankara'da 295 kişilik yükseköğrenim erkek öğrenci yurdu açmak için çalışma yürüttüklerini, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde öğrenci kabulüne başlanacağını ifade etti. 

Türkiye'de bazı vakıfların farklı çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Çelik, "Vakıflar bir hayır kurumlarıdır ama yakın zamanda gördük ki bazı hayır kurumları hem ülke aleyhine hem öğrenciler aleyhine farklı çalışmalar yürütüyor" diye konuştu.

Yurdun açılmasına destek olmak isteyen hayırseverlerin, vakıf tarafından hassasiyetle seçildiğini anlatan Çelik, hayırseverlerin yurtların yapımında, kiralamasında ve tefrişatında destek olduklarını dile getirdi.

Öğrenci yetiştirmenin kolay olmadığını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Amacımız bize yol gösteren büyüklerimizle beraber hem kendimizi hem de buraya gelecek bütün öğrencileri sosyal ve manevi anlamda yetiştirmek. Aileden uzaklaşmak gurbet olarak görülür, biz gurbet olarak değil muhabbet olarak görüyoruz. Arkadaşlarımızı gurbete değil muhabbete davet ediyoruz. Bizim otelcilik yapma planımız yok. Buraya gelen kardeşlerimiz de bizden öğrenecek, biz onlardan öğreneceğiz. İnşallah 'Yeni Türkiye' dediğimiz 2023, 2071 hedeflerine bir altyapı oluşturmak istiyoruz. Çünkü yetişmiş insan olmadan hiçbir şey olmaz. Biz vatana, devlete, millete hizmet edecek insan yetiştirme derdindeyiz. Kimsenin adamı olmayan, kendi başına karar verebilen fakat bu kararı verirken de reflekslerini, mantığını, kalbini biraz İslam'la yoğurmuş, beşeri ilimle yoğurmuş kişiler yetiştirmeyi hedefliyoruz." 

Eylül ayında açılacak yurt için kayıt almaya başladıklarını ve yurtta öğrencilere birçok hizmetin sunulacağını belirten Çelik, ayrıca okçuluk, güreş, binicilik gibi ata sporlarının da yer aldığı sosyal aktvitelerin yapılacağını kaydetti.

İhtiyacı olan öğrencilere burs verileceğini de dile getiren Çelik, 2016 yılında ikinci yurdu açmak istediklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı