TÜGVA'dan Halep'teki saldırılara protesto

TÜGVA'dan Halep'teki saldırılara protesto

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyesi bir grup, Halep'te yapılan saldırıları protesto etti. TÜGVA binası önünde toplanan...

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyesi bir grup, Halep'te yapılan saldırıları protesto etti.

TÜGVA binası önünde toplanan öğrenciler ve vakıf temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan vakfın Yüksek Öğrenim Koordinatörü Harun Karanfiler, Suriye'de her gün insanlık dramı yaşandığını söyledi.

İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini belirten Karanfiler, bu insanlık dramına sessiz kalınmaması gerektiğini kaydetti.

Bu tür saldırılara sesiz kalmayacaklarını ifade eden Karanfiler, şunları aktardı:

"Yakın komşumuz Suriye'de her gün ayrı bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Kimyasal silahlar ile masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, milyonlarca insan yerlerinden ve yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılmıştır. Bombaların menşei, dünyanın kan vampirleri olan küresel sömürü aralarında değişirken, ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir. Halep'te yapılan son bombardımanda çoğu çocuk ve kadın 500'ü aşkın sivil katledilirken, kendisini muasır medeniyet olarak gören ülkelerin ve onların hükümranlığını koruyan birliklerin sessizliği Müslüman ölümleri üzerinden yeni bir sömürü imparatorluğunun kurulmasını işaret etmektedir. Bizler, Müslüman olarak masum insanların ölümlerini ırk, din, dil, mezhep ayrılıklarını gözetmeden eşit görmekteyiz. Ölümlerin mukayesesi olamaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :