TÜGVA'dan Halep'e yönelik saldırılara tepki

TÜGVA'dan Halep'e yönelik saldırılara tepki

Türkiye Gençlik Vakfı Yalova İl Temsilciliğince Halep'te yerleşim yerlerine yönelik saldırılar protesto edildi

YALOVA (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yalova İl Temsilciliği, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırıları protesto etti.

Cevdet Aydın Parkı'nda toplanan TÜGVA üyeleri "Halep’te katliam var", "Çocuklar ölüyor" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. Burada grup adına basın açıklaması yapan TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Edib Özyılmaz, Suriye’de her gün ayrı bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

Özyılmaz, Halep’e yapılan son bombardımanda çoğu çocuk ve kadın 500’ü aşkın sivilin katledildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Kendisini muasır medeniyet olarak gören ülkelerin ve onların hükümranlığını koruyan birliklerin sessizliği, Müslüman ölümleri üzerinden yeni bir sömürü imparatorluğu kurulmasının planlandığına işaret etmektedir. Bizler, Müslümanlar olarak masum insanların ölümlerini ırk, din ve mezhep ayrımı gütmeden eşit görmekteyiz. Ölümlerin mukayesesi yapılmaz ancak dünyanın bir ucundaki Amerika’da öldürülen 5 kişi ile savunmasız halde bombardıman altında katledilen çoğu çocuk ve kadın 500 kişinin ölümünün dünya kamuoyunda edindikleri yer hepimizin malumudur. Gösterdiğimiz bu hassasiyeti diğer milletlerden de insanlık namına beklemekteyiz."

Basın açıklamasına bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :