TÜGVA Karabük Temsilciliği açıldı

TÜGVA Karabük Temsilciliği açıldı

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Şahin:- "Merkel diyor ki; 'Eğer 'Evet' çıkarsa 16 Nisan'da halk oylamasında, Türkiye Avrupa Birliği'ni (AB) unutsun.' Başınıza çalın Avrupa Birliğinizi. Zaten çözülmeye başladınız."- TÜGVA Genel Başkanı E

KARABÜK (AA) - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Merkel diyor ki; 'Eğer 'Evet' çıkarsa 16 Nisan'da halk oylamasında, Türkiye Avrupa Birliği'ni (AB) unutsun.' Başınıza çalın Avrupa Birliğinizi. Zaten çözülmeye başladınız." dedi.

100. Yıl Mahallesi Camisi önünde toplanan, aralarında Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, protokol üyeleri ve öğrencilerin bulunduğu grup, mehter eşliğinde aynı mahalledeki TÜGVA Karabük Temsilciliği'ne kadar yürüdü.

Mehmet Ali Şahin, temsilciliğin açılışında yaptığı konuşmada, TÜGVA'nın yeni kurulmasına rağmen kısa süre içinde teşkilatlanmasının hızlı geliştiğini, her ilde bir temsilcilik açmalarının önemli olduğunu söyledi.

Gençlere çok önem verdiklerini vurgulayan Şahin, "Türkiye'nin geleceği bu tür çalışmalardan, gençlerimize sahip çıkmaktan geçer. Türkiye ile ilgili hesabı olan o kadar çok uluslararası mahfil var ki... Bunlar artık açıkça niyetlerini de ortaya koyuyorlar. Gözler, Türkiye'nin üzerinde. Zaten tarih boyu bizim coğrafyamız, Ortadoğu coğrafyası hep çatışmalar içinde geçmiştir. Şimdi görüyorsunuz Suriye'de, Irak'ta... Burada üreyen terör örgütlerinin en büyük hedefi, Türkiye'dir, Türkiye'de müspet istikamette milletin ruh köküne bağlı icraat yapan, ilerleyen hükümetlerdir ve özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Erdoğan'ın bir an önce Türkiye'nin başından uzaklaşmasını açıkça temenni eden, bizimle de müttefik olduğunu belirten ülkeler var." diye konuştu.

Halk oylamasına gidildiğini anımsatan Şahin, şunları kaydetti:

"Merkel diyor ki; 'Eğer 'Evet' çıkarsa 16 Nisan'da halk oylamasında, Türkiye Avrupa Birliğini unutsun.' Başınıza çalın Avrupa Birliğinizi. Zaten çözülmeye başladınız. İngiltere ayrıldı. Göreceksiniz, diğer ülkeler de önümüzdeki süreçte ayrılma sürecine girecekler. 'Efendim, Türkiye AB değerlerinden uzaklaşıyor.' Hayır siz uzaklaşıyorsunuz. AB değerleri içinde ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığı var mı? Hep böyle dediniz. Ama şimdi siz AB değerlerine aykırı hareket ediyorsunuz. Bunu gören bizim halkımız da 'bunlardan bir şey olmaz' diyor."

Bunların "demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü" dediğini fakat Avrupa'daki 3 milyondan fazla seçmenlerine bakanların ulaşmasının engellendiğini hatırlatan Şahin, "Biz demokrasiyi de insan haklarını da hukukun üstünlüğünü de onlardan öğrenecek değiliz. Gün gelecek, demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün ne olduğunu da bizden öğrenmek durumunda kalacaksınız. Avrupa'ya sesleniyorum. Çünkü sis helvadan put yaptınız, akşam da yediniz." şeklinde konuştu.


- "Bizler bütün ümmetin mesuliyetini sırtımızda taşıyoruz"

TÜGVA Genel Başkanı Emanet de gençliğe hizmet etme aşkıyla çıktıkları bu yolda bugün 81 il ve 150 ilçeye temsilci atadıklarını söyledi.

Bunun yanında bin 500'e yakın ortaokul, 3 bine yakın lise ve bütün üniversitelerde fakültelere kadar teşkilatlandıklarını belirten Emanet, "TÜGVA olarak bir derdimiz var. Bu kadar hızlı büyümemizin, gençliğimizin olduğu her alanda bulunmamızın bir sebebi var. Biz istiyoruz ki, bu ülkenin geleceğini, kaderini bu toprakların öz evlatları belirlesin. Yeni, yeniden güçlü Türkiye'nin mimarları buralardan yetişsin. Bu inanç ve aşkla hiç durmadan, gece gündüz demeden bütün kardeşlerimizle gençliğimize hizmet etmek için uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bütün mazlum coğrafyanın duası ve umudu olduklarını bildiklerini aktaran Emanet, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arakan'da zulme uğrayan Müslümanlar, bu ülkenin adını anarak dua ediyorsa, Somali'de açlıkla mücadele eden kardeşlerimiz, bu ülkenin lideri Recep Tayyip Erdoğan adını anarak dua ediyorsa, kanıyla, canıyla davamızı Kudüs'te savunan kardeşlerimiz, bu ülkeyi lider olarak görüyorsa, demek ki bizler sadece buralardan mesul değiliz. Bizler bütün ümmetin mesuliyetini sırtımızda taşıyoruz. Bu gençlik, 15 Temmuz'da gösterdiği ruh, inanç ve imanla inşallah yeni Türkiye'nin de kuruluşunda önemli rol alacaktır."

Şahin ve Emanet, daha sonra diğer protokol üyeleriyle temsilciliğin açılışını yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :