TÜGİK Mali Genel Kurulu

TÜGİK Mali Genel Kurulu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Bu sabah İstanbul'da iki gazetemizin, Yeni Şafak ve Yeni Akit'in binalarına molotofkokteyli ve silahlı saldırıda bulunuldu. Hamdolsun can kaybı yok. Gazetelerimizin binalarında sadece maddi hasar meydana geldi. Saldırıları şid

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak ve Yeni Akit'in binalarına yapılan saldırıları kınayarak, "Geçmişte bir başka gazetemizin binasının girişindeki camları, silahlı saldırıyla molotofla falan değil arbede sırasında kırıldığı için dünyayı ayağa kaldıranların bu saldırılar karşısındaki tavırlarını dikkatle takip edeceğim. Bakalım buradaki tavır ne olacak, göreceğiz. Bu gazeteleri yayınlarını beğenmedikleri için kürsüden fırlatarak terör örgütüne hedef gösteren partinin mensuplarının da tutumunu yakından izleyeceğim" dedi.

Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu'nun (TÜGİK) bir otelde düzenlenen Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, TÜGİK ile geçen yılın ocak ayında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldiklerini belirterek, "26 yıldır genç iş adamlarımızın sesi, temsilcisi olan TÜGİK'in ülkemizin en yaygın ve en etkin sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını görmekten duyduğum memnuniyeti de ifade etmem gerekir" diye konuştu.

TÜGİK'in ekonomi politikaları yanında terörle ve Paralel Yapı ile mücadeleye kadar ülkenin tüm önemli meselelerinde ortaya koyduğu yerli ve milli duruşu takdirle karşıladığını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye içeride ve dışarıda topyekun bir mücadele veriyor. İşte bu sabah İstanbul'da iki gazetemizin, Yeni Şafak ve Yeni Akit'in binalarına molotofkokteyli ve silahlı saldırıda bulunuldu. Hamdolsun can kaybı yok. Gazetelerimizin binalarında sadece maddi hasar meydana geldi. Saldırıları şiddetle kınıyor, her iki gazetemizin sahiplerine, yöneticilerine, çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Geçmişte bir başka gazetemizin binasının girişindeki camları, silahlı saldırıyla molotofla falan değil arbede sırasında kırıldığı için dünyayı ayağa kaldıranların bu saldırılar karşısındaki tavırlarını dikkatle takip edeceğim. Bakalım buradaki tavır ne olacak, göreceğiz. Bu gazeteleri yayınlarını beğenmedikleri için kürsüden fırlatarak terör örgütüne hedef gösteren partinin mensuplarının da tutumunu yakından izleyeceğim."

"Yaşadığımız süreç aynı zamanda milletin ve devletin yanında olanlar ile karşısında yer alanların da kendilerini gösterdikleri bir filtre işlevini görmektedir" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜGİK, safını milletinin ve devletinin yanı olarak belirlemek suretiyle bu mücadeledeki yerini açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Bugün nasıl geçmişe doğru bakıp kimilerini hayırla yad ediyor, kimilerini ademe mahkum ediyorsak, yarın aynı değerlendirme bugünler için de yapılacaktır. İnanıyorum ki TÜGİK, bu değerlendirmede hayırla yad edilenler arasında yer alacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGİK'e gösterdiği duruş için teşekkür etti.

Türkiye'nin yakın tarihteki en zor dönemlerden birini geçen yıl yaşadığını anlatan Erdoğan, "Üst üste yaşadığımız iki seçim, bölücü terör örgütünün eylemlerini artırması, Güneydoğu ve Doğu bölgelerimizde yaşanan krizlerin derinleşmesi gibi hadiseler kimilerini karamsarlığa sürükledi. Buna rağmen, geride bıraktığımız yılın ekonomik verilerine baktığımızda hamdolsun moralimizi bozacak, ümidimizi kıracak ciddi bir sıkıntı yok" değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

TÜGİK Mali Genel Kurulu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :