TÜGİAD'a kadın şube başkanı

TÜGİAD'a kadın şube başkanı

TÜGİAD Çukurova Şubesi Genel Kurulunda Gül Akyürek, şube üyelerinin oy birliği ile şube başkanı oldu

İSTANBUL (AA) - Türkiye Genç İşadamları Derneğinde (TÜGİAD) ilk kez bir kadın şube başkanı seçildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, TÜGİAD Çukurova Şubesi Genel Kurulunda Gül Akyürek, şube üyelerinin oy birliği ile şube başkanı oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, TÜGİAD’ın şube genel kurullarının örnek bir olgunluk içinde gerçekleştiğini belirterek, Çukurova şubesinin girişimcilerin önünü açan adımlar attığını kaydetti.

Çuhacı, girişimciliğin Türkiye’nin tüm önemli sorunlarının çözümü olduğunu ifade ederek, bunun için gençlere ve gençliğe inanmak gerektiğini bildirdi.

TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Yücelen de şu anda Türkiye'deki üretimin neredeyse yüzde 70'inin İstanbul havzasından yapıldığını ve hala eğitim ve iş için İstanbul'a göçün devam ettiğini belirterek, "Türkiye, ekonomisini son olaylara kurban vermek istemiyorsa, bütün enerjisini ve gücünü Anadolu'ya verip, özellikle liman şehirlerinde başlayan bir hamle ortaya koymak zorundadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Yücelen, Türkiye’nin yaşadığı zorlu günlerde STK’lara güvenin azaldığı bir dönemde TÜGİAD’ın öneminin arttığını kaydetti.

TÜGİAD Çukurova Şubesi eski Başkanı Armağan Öner ise başkanlık görevini devrederken yaşadığı gururu ve duyduğu güveni anlatarak, TÜGİAD'ın Mersin ve Çukurova bölgesinde önemli çalışmalara imza attığını aktardı.

Başkanlık görevini devralan Gül Akyürek ise "Her şeyden önce tek aday olmak benim için büyük bir onurdur. TÜGİAD'ın vizyonu Türk genç girişimcisinin dünyadaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmaktır. Biz de Çukurova şube yönetimi olarak bölgemizi temsil etmek ve Türkiye'ye açılan yüzü olmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. TÜGİAD Çukurova olarak önümüzdeki süreçte çok önemli projelere imza atacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :