Tüfekte “Yivli üretim” müjdesi

Tüfekte “Yivli üretim” müjdesi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, tüfek üretiminde dünya markası haline gelen firmalara sahip olan Konya’nın Beyşehir ilçesinde üretim yapan sektör temsilcilerine yivli av tüfeği üretimi konusunda müjde verdi.

Beyşehir’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Akış, Beyşehir’in Türkiye’nin av tüfeği üretiminde söz sahibi ilçelerinden birisi olduğunu hatırlattı. Beyşehir’de, üretimde söz sahibi olan silah ve mermer sanayisini kuvvetlendirmek istediklerini vurgulayan Akış, silah sanayisi ile ilgili sektöre umut veren açıklamalarda bulundu.

Milletvekili olduktan sonra silah sektörü temsilcilerinin kendisinden istediği bir hususun yivli av tüfeği üretim izninin alınması olduğunu belirten Akış, “Biz o müsaadeyi aldık. Şu an yivli av tüfeği yapmak noktasında önde engel yok artık. Top sektörde, sektör bu yatırımı yaparak inşallah işin bu alanına da girecek” dedi.

Beyşehir’in dünyadaki yivsiz av tüfeğinin yüzde 83’ünü veren bir yer olduğunu konuşmasında vurgulayan Akış, bölgenin silah sanayi ve tesis anlamında çok büyük bir işletme konumunda olduğunun altını çizerek, “Dünyadaki yivsiz av tüfeğinin yüzde 83’ünü veren bir yer, çok büyük bir işletme ve tesis aslında. Çok kimsenin haberi olmayan, Konya merkezin bile çok gündeminde olmayan bir yer ama biz özellikle İçişleri ve Milli Savunma Komisyonu’na girmemizin sebebi de buydu. Bu sektöre faydalı olmaktı. İşte ateşli silahlar kanunu var, önümüzde. Ateşli silahlar kanununun ben alt komisyon başkanlığını yaptım. Orada da sektörün önüne açacak, rahatlatacak maddeler de koyduk” dedi.

Akış, gazetecilerle buluşmasında Beyşehir’i yakından ilgilendiren yatırımlar hususunda da bilgiler verdi. Duble yol çalışmaları devam eden Beyşehir-Konya Karayolu’ndaki hedeflerinin seçimden önce taahhüt ettikleri kilometreye ulaşmak olduğunu vurgulayan Akış, bu yıl Beyşehir-Konya yolunu bitireceklerini söyledi. Konya’yı Antalya’ya daha kısa mesafeden bağlayacak Gembos güzergahlı yeni Konya-Beyşehir-Antalya karayolu yapımı konusunda da bilgiler veren Akış, bu yolun Konya’yı ilgilendiren kısmında 4 kilometrelik bir bölümün kaldığını, bunu da halledeceklerini belirterek, yolun Antalya bölümünde ise tünel çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Akış, Beyşehir’e kazandırılacak yeni devlet hastanesi hizmet binası ile ilgili olarak ise, yeni yerin tespit edilmesi sonrasında uygulama projesinin bitirildiğini, işin bundan sonraki bölümünde ise Sağlık Bakanlığı tarafından ihale aşaması sürecinin başlatılacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Başkan Yardımcısı Ahmet Muslu, Beyşehir’de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri katıldı.