TÜDEMSAŞ, Avrupa'nın vagonlarını da onaracak

TÜDEMSAŞ, Avrupa'nın vagonlarını da onaracak

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Koçarslan:- "Yük vagonlarının bakım, onarım ve revizyonunu AB standartlarına uygun olarak gerçekleştirmek için sahip olunması gereken Entities in Charge of Maintenance Bakım Temin Fonksiyonu sertifikası aldık"- "Bugüne kadar alınmış

SİVAS (AA) - Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, yük vagonlarının bakım, onarım ve revizyonunu AB standartlarına uygun olarak gerçekleştirmek için sahip olunması gereken "Entities in Charge of Maintenance (ECM) Bakım Temin Fonksiyonu" sertifikası aldıklarını bildirdi.

Koçarslan, yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar alınmış en kapsamlı belge olan bu sertifika ile TÜDEMSAŞ'ın TCDD ve özel sektöre ait vagonların yanı sıra Avrupa ülkelerinden gelecek yük vagonlarının da bakım ve onarımını yapabilecek yetkiye sahip olduğunu belirtti.

İtalyan Bureau Veritas şirketi tarafından denetlenen TÜDEMSAŞ'ın, denetimlerden başarıyla geçtiğini kaydeden Koçarslan, "TÜDEMSAŞ’ın aldığı ECM Bakım Temini Fonksiyonu Sertifikası, ülkemiz demiryolu ağında çalışan tüm yük vagonları ve bunların her türlü alt bileşenlerinin bakımı, onarımı ve yenileriyle değişimi gibi unsurları içerecek şekilde ülkemizdeki en geniş kapsamlı yetki belgesi durumundadır." ifadesini kullandı.

Koçarslan, şunları kaydetti:

"Sahip olduğumuz kalite belgeleri ve uluslararası sertifikalar sayesinde ülkemizin lider yük vagonu üreticisi konumundaki şirketimizde, ülkemizde oluşmaya başlayan demiryolu sanayisinin daha da büyümesi için alt yüklenicileriyle paydaşlık esasına dayalı iş birlikleri kuruyoruz. Sivas Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren birçok alt yüklenicimize şirketimizin 77 yıllık bilgi birikimini ve iş tecrübesini aktarıyoruz. Yüklenicilerimizi, ülkemizin 2023 hedeflerine hazırlarken, paydaşlarımızla TÜDEMSAŞ'ın, Sivas’ın yük vagonlarının üretimi ile bakım, onarım ve revizyonu noktasında Türkiye’nin demiryolu üssü olması hedefine emin adımlarla ilerliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :