TÜDEF Genel Başkanı Atak:

TÜDEF Genel Başkanı Atak:

"MEB genelgesi ile okul kantinlerinde satışı yasaklanan ürünlerin, YÖK tarafından tüm üniversite kantinlerinde de yasaklanmasını isteyeceğiz"

ANKARA (AA) - Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Hasan Atak, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) genelgesiyle okul kantinlerinde satışı yasaklanan ürünlerin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversitelerde de yasaklanmasını isteyeceklerini bildirdi.

Atak, yazılı açıklamasında, üniversiteye başlayan gençlerin, aşırı tuzlu, şekerli ve yağlı paketlenmiş gıdaya ve fast food yemeklere yöneldiğine dikkati çekti.

MEB genelgesi ile okul kantinlerinde yasaklanan ürünlerin, tüm üniversite kantinlerinde de yasaklanmasını isteyeceklerini kaydeden Atak, "Lise dönemlerinde okul kantinlerinde yasaklanan ürünleri üniversite kantinlerinde rahatlıkla bulabilen gençlerimizin zamanla üniversitede kazandıkları bu sağlıksız beslenme alışkanlığı ise bir ömür boyu devam etmektedir. O zaman '17 yaşındaki gencimizi koruyacağız ama 18 yaşına giren gencimizi koruyamayacağız' diye bir anlayış olamaz. Bu nedenle aynı genelgenin YÖK tarafından üniversitelerimize yönelik olarak da bir an önce yayınlanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hasan Atak, MEB, Sağlık Bakanlığı ve YÖK'e başvurarak, tüm üniversitelerde öğrenciler için her yıl dengeli beslenme ve sigaranın zararları hakkında seminerler verilmesini de talep edeceklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :