TÜBİTAK’a Meram damgası

TÜBİTAK’a Meram damgası

TÜBİTAK’ın düzenlediği Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye 1.’si olan Zeki Özdemir Anadolu Lisesi öğrenci ve eğitimcileri Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti

Ziyaret esnasında öğrenciler, Başkan Toru’ya koku hassasiyetine duyarlı hamsterlarla ilgili projelerini anlattılar.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye 1.’si olan Zeki Özdemir Anadolu Lisesi öğrencileri Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, AK Parti Meram Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Halil İbrahim Erdal, Zeki Özdemir Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Ethem Turgut ve Proje Koordinatörü Enver Ekinci de yer aldı.

MERAM’IN PROJELERİ TÜBİTAK’TA YARIŞTI

Antalya’da gerçekleşen 49. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Proje Yarışması’nda bu yıl 12 bölgeden toplam 16.181 proje yer alırken, psikoloji dalında bölge birincisi olarak finale katılmaya hak kazanan Meram Zeki Özdemir Anadolu Lisesi öğrencileri Melek Güvercin ve Mehmet Polat Türkiye 1.’si oldular. Farklı bölgelerde 6 ilden 100 projenin yer aldığı sergide katılımcıların 15’ini Konya, 8’ini ise Meram oluşturdu. Yine ortaokullar seviyesinde 6 ilden 100 proje yer alırken Konya’dan 25, Meram’dan ise 13 proje yarıştı.

PROJEDE KOKU HASSASİYETİ OLAN HAMSTERLAR YER ALDI

Türkiye 1.’si olan öğrenciler Melek Güvercin ve Mehmet Polat proje hakkında bilgi verirlerken amaçlarının koku hassasiyetine duyarlılıkları ve problem çözme kabiliyetleri olan hamsterları yararlı işlerde kullanmak olduğunu belirttiler. Öğrenciler, köpeklerin giremediği dar alanlara hamsterların daha kolay ulaşabildiği ve verilen eğitimi uzun süre akıllarında tuttuğunu, ayrıca bakım maliyetlerinin ise daha düşük olduğu vb avantajlardan bahsettiler. Genç öğrenciler, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya projeleri hakkında dijital ortamda sunum yaptılar.

“HER ALANDA BAŞARILI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise Türkiye 1.’si olan öğrenci ve eğitimcileri tebrik ederken “Zeki Özdemir Anadolu Lisesi’ni ve Meram’ı temsil ettiniz. Bizim en önemli sermayemiz çocuklarımız ve gençlerimizden oluşan beşeri sermayemiz. Çocuklarımızın sosyal medya bağımlılığından kurtularak bu tür projelerde yer almaları oldukça önemli. Her alanda başarılı öğrenciler yetiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Zeki Özdemir Anadolu Lisesi yöneticilerine, eğitimcilere ve ailelerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.  Başkan Toru, ziyaretin ardından öğrencilere çeşitli hediyelerde bulundu.

Haber Merkezi

resim21-002.JPG

tubitak’a-meram--(3).jpg

tubitak’a-meram--(4).jpgtubitak’a-meram--(5).jpg