TÜBİTAK Destekli Bilim Fuarı

TÜBİTAK Destekli Bilim Fuarı

KARAMAN (AA) - Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı.Okulun sergi salonunda açılan fuarda öğrencilerin matematik,...


KARAMAN (AA) - Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı.

Okulun sergi salonunda açılan fuarda öğrencilerin matematik, kimya, edebiyat, biyoloji, teknoloji tasarım, sosyal bilimler ve dil bilimleri alanlarında hazırladığı 20 proje sergilendi.

Okul müdürü Yusuf Salık, açılışta yaptığı konuşmada, öğrencilerin TÜBİTAK projeleri ile gelecekte çok büyük icatların sahipleri olacağını söyledi.

Birçok kişinin veya bu tür etkinliklerin farkında olmayan bazı meslektaşlarının bile, bu faaliyetler için harcanan paraların fazla olduğunu düşünebildiğini ifade eden Salık, şunları kaydetti:

"Halbuki devletimizin bu tür bilim fuarlarının, araştırmalarının yapılmasında bu kadar masrafa girmesinin bir amacı var. Bu öğrenciler belki de gelecekte daha büyük icatlar yapacak. Bugün memleketimizin geldiği durum ortadadır. Bütün bunlar genç nesillerin bilim fuarlarında araştırma yaparak, ortaya çıkardıkları buluşların neticesinde olmuştur. Ümit ediyoruz ki bu şekilde yapılan bilim fuarları sonucunda, memleketimize çok daha faydalı yeni buluşlar, yeni icatlar ortaya çıkacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :