TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak projesi kapsamında Türkmen Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, Müftü Yusuf Eseroğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

26 farklı projenin açılışının yapıldığı Türkmen Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında Ereğli protokolü projeleri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Çeşitli dallarda hazırlanmış olan projelerdeki öğrencilere araştırarak bilgiye ulaşmayı öğretmek olduğunu söyleyen İlçe Milli eğitim Müdürü Rahim Çimen, emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, toplumların bilim ve teknolojiye yaptığı yatırımlar ile insanlığa sınırsız imkanlar sunduğunu ve her yeni teknolojinin insanlığın araştırmaları sonucu ortaya çıktığını ifade ederek, bu tarz etkinliklerin daha da yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Özgüven projeye katkı sağlayan öğretmen ve öğrencileri de kutladı.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise, TÜBİTAK'ın katkıları ile hazırlanan projelerin öğrenciler üzerinde önemli etkiler bırakacağını belirterek, projelerin hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçenleri kutladı.