TÜBA "Türk Dünyası" yaz okuluna ev sahipliği yapacak

TÜBA "Türk Dünyası" yaz okuluna ev sahipliği yapacak

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Acar:- "Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği 'Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği' yaz okulu, TÜBA ev sahipliğinde 17-21 Temmuz'da İstanbul'da gerçekleştirilecek"- "Katılımcıların seyahat ve konaklama masrafları TÜB

ANKARA (AA) - MEHTAP YILMAZ - Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği "Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği" Yaz Okulu'nun, TÜBA ev sahipliğinde 17-21 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Acar, AA muhabirine, "Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği" faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birliğin, 2015 yılında Astana'da kurulduğunu belirten Acar, 2016-17 dönem başkanlığı görevinin de kendisine verildiğini söyledi.

Acar, dönem başkanı olarak, çeşitli faaliyetler düzenleyeceklerini anlattı. Bu kapsamda TÜBA ev sahipliğinde "Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği" yaz okulu organize ettiklerini kaydeden Acar, etkinliğe birliğe üye, diğer bölge akademileri ve ülkelerinde bu alanda çalışan genç bilim insanları ile meslek profesyonellerin katılabileceğini dile getirdi.

- "Etkinlikte kurs ve ziyaretler de var"

Yaz okulunda ele alınacak konular hakkında bilgi veren Acar, "Etkinlikte, uluslararası ilişkiler ve iş birliği, genel olarak bilim dünyasıyla ilgili yönleri açısından irdelenecek. Hem kamu hem de özel sektördeki genç uzmanlar, lisansüstü öğrenciler ve özellikle sosyal bilimler alanında birikime sahip genç akademisyenler için tasarlanan program, kurslar ve İstanbul'daki çeşitli kuruluşlara ziyaretleri de içerecek." diye konuştu.

Acar, etkinliğe katılan ülkelerin aralarındaki ilişkilerin ve iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerine de işaret etti.

- "Seyahat ve konaklama masrafları TÜBA'dan"

"Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği" yaz okulunun, TÜBA'nın İstanbul Süleymaniye'de bulunan ve 16. yüzyılda Mimar Sinan tarafından inşa edilen "Rabi Medrese" olarak adlandırılan biriminde gerçekleştirileceğini bildiren Acar, "Sosyal bilimler alanlarından birinde yetkin, konuyla ilgili alanlarda çalışan ve İngilizceye hakim olması gereken başvuru sahiplerinin, TÜBA'nın internet sayfasında bulunan formu doldurmaları, özgeçmişleriyle birlikte yaz okuluna katılım gerekçelerini ve ayrıca referans mektuplarını 1 Haziran'a kadar [email protected] adresine iletmeleri gerekiyor." ifadesini kullandı.

Acar, katılımcıların seyahat ve konaklama masraflarının TÜBA tarafından karşılanacağına dikkati çekerek, ayrıca sertifika da verileceğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :