TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu:

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu:

"Girişimcilik, Kariyer ve İstihdam Merkezinin şehrimizde kurulmasını önemsiyoruz. Bu merkez sadece şehrimize değil, DOKA bölgesindeki 6 ile hizmet edecek"

TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'da kurulacak Girişimcilik, Kariyer ve İstihdam Merkezinin sadece Trabzon'a değil, DOKA bölgesindeki 6 ile hizmet edeceğini belirtti.

Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yeni girişimcileri ticari hayata sokmak ve kalıcı istihdama katkı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Yatırım teşvik belgesi alan firmalarda, geçen 5 aylık dönemde yüzde 100'lük artış olduğuna dikkati çeken Hacısalihoğlu, "Bu yatırım programıyla ilgili yaklaşık 300'e yakın istihdam taahhüt edildi. Bir kişinin istihdamının gerek kamu gerek özel sektörde maliyeti yaklaşık 300 bin lira. Dolayısıyla devletin üzerinden yükü alma adına çalışmalar yapılmalı. İstihdam konusunda özel sektör güçlendirilerek, yeni girişimciler yaratılmak suretiyle istihdam sağlandığı takdirde devletimiz rahatlayacak ve yatırımlarını başka yönlere kaydıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Hacısalihoğlu, organize sanayi bölgelerinde yer kalmadığına işaret ederek, yatırımcıların sürekli kendilerine başvurarak arazi tahsisi için yer istediğini kaydetti.

Ellerinde bulunan organize sanayi bölgelerindeki arazilerin tamamının tahsisini yaptıklarını belirten Hacısalihoğlu, "Sırada bekleyen çok yatırımcı var. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu'ya Şinik Organize Sanayi Bölgesindeki ilave arsaların ve yatırımın yapılması konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyoruz. Formaliteler de hızlı işliyor ve umarız ki en kısa sürede ilave parsellerin de üyelerimize tahsisini yaparız." ifadelerini kullandı.

Sadece hizmet sektöründe değil, sanayi sektöründe de yatırımlar yapmak suretiyle kalıcı istihdamın sağlanacağını kaydeden Hacısalihoğlu, büyük yatırımcıların da kendileriyle irtibat kurmaya devam ettiğini bildirdi.

Hacısalihoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun, Arsin Organize Sanayi Bölgesi önünde yapılacak Endüstri Yatırım Adası için de yakın ilgi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu konuda da Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Gerekli yakın ilgiyi gösterdi, projemizin bir an önce hayata geçmesi konusunda takibini yapıyor. Bizim arzumuz bölgede, şehirde yatırım yapmak, bu yatırımlar karşılığında da şehrimizin ve bölgemizin gelişmesini sağlamak."

İstihdam konusunda geleceğe dönük de kalıcı adımların atılması gerektiğine dikkati çeken Hacısalihoğlu, "Şehrimizde yapılan istatistiklerde şunu gördük ki, yüzde 75 iş talebi hizmet sektöründen, geri kalanı da sanayi ve diğer sektörlerden geliyor. Bu doğrultuda AB fonlarıyla da halledilebilecek bir konu olan, Girişimcilik, Kariyer ve İstihdam Merkezinin şehrimizde kurulmasını önemsiyoruz. Bu merkez sadece şehrimize değil, DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) bölgesindeki 6 ile hizmet edecek. Böylece sürdürülebilir ve kalıcı bir istihdama katkı verilecek. Ayrıca merkezdeki eğitimle istihdama katılacak olan çalışanların geleceğe dönük verimlilikleri de artırılacak. Eğitim sonucunda verimlilikte ileri seviyelere gidebileceğimizi düşünüyorum. Bunun için yatırım bu kadar önemli."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :