TŞOF Başkanı Apaydın:

TŞOF Başkanı Apaydın:

"Ruhsatında minibüs yazan araçlar, otobüs vergisi ödüyor. Minibüslere otobüs vergisi ödetme ne vergi adaletiyle ne de mali güç ilkesiyle bağdaşmıyor"

ANKARA (AA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ruhsatında "minibüs" yazan araçların "otobüs vergisi" ödediğini belirterek, bunun ne vergi adaletiyle ne de mali güç ilkesiyle bağdaştığını kaydetti.

Apaydın, yazılı açıklamasında, fabrikada minibüs olarak üretilen, ruhsatında ve trafik sigortası poliçesinde "minibüs" yazan, çalışma ruhsatını ve güzergah belgesini minibüs olarak alan, vergi dairesindeki mükellefiyetinde dahi minibüs işletmesi olarak kaydedilen araçların, iş motorlu taşıtlar vergisi ödemeye gelince "otobüs vergisi" ödediğini ifade etti.

"Minibüslere otobüs vergisi ödetme ne vergi adaletiyle ne de mali güç ilkesiyle bağdaşmıyor. Bu uygulama ne vergi adaletiyle ne de mali güç ilkesiyle açıklanabilir." değerlendirmesinde bulunan Apaydın, 2017 tarifesine göre 1-6 yaş arasındaki bir minibüsün motorlu taşıtlar vergisinin 776 lirayken minibüsçü esnafının otobüs tarifesinden bin 958 lira vergi ödediğini anlattı.

Apaydın, şunları kaydetti:

"2018 yılında bu fark çok daha fazla artacak. Akaryakıttan, trafik sigortasına kadar tüm maliyetleri artan minibüsçü esnafına bir mali darbe de motorlu taşıtlar vergisinden geldi. Son iki seçimde de minibüsçü esnafına bu verginin düzeltileceği müjdesi verildi ama nedense bu sözler bugüne kadar tutulmadı. Minibüsçü esnafının umudu, her zaman esnafın yanında ve esnafın destekçisi olan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :