TSK''ya Atanacak Memurlar İçin Sınav Yönetmeliği

TSK''ya Atanacak Memurlar İçin Sınav Yönetmeliği

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarına ilk defa devlet memuru olarak atanacaklar için yapılacak sınavların usul ve esasları belirlendi

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına ilk defa devlet memuru olarak atanacaklar için yapılacak sınavların usul ve esasları belirlendi.

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki (B) grubu kadrolara ''ilk defa devlet memuru'' olarak atanacaklar için yapılacak sınavlarla ilgili usul ve esasları düzenliyor. 

Devlet memuru olarak (B) grubu kadrolara personel alımı amacıyla sınav açılmasına milli savunma bakanı yetkili olacak. Sınav, mesleki yeterlilik ve mülakat veya kurumca uygun görülmesi halinde yalnızca mülakat sınavından oluşacak.

Merkezi sınav sonuçlarına göre başvuruda bulunan ve duyuruda belirlenen sayıda aday arasına girenler, sınava katılma hakkını elde edecek. Merkezi sınavın yapılmadığı, yapıldığı halde başvuru için yeterli aday bulunamadığı durumlarda kurumlar da merkezi sınavın yerine geçmek üzere duyuruda belirtilen konularda yazılı sınav yapabilecek.

Sınava başvuru, elden veya ilanda belirtildiği takdirde internet üzerinden yapılacak. 

Mesleki yeterlilik sınavında başarılı olabilmek için sınav sonucunun 100 tam puan üzerinden en az 70 olması şartı aranacak. Mesleki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylardan en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısının altı katına kadar aday mülakat sınavına çağrılacak. 

Mesleki yeterlilik sınavından sonra yapılan veya doğrudan yapılan mülakat sınavında da aday 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. 

KPSS, mesleki yeterlilik sınavı ile mülakat sınav notlarının aritmetik ortalamasını almak suretiyle adayların sınav başarı puanlarını tespit edilecek. Sınav başarı puanı en az 70 olacak. 

Sınavı kazanan adaylar, kurumun resmi internet sitesinde ilan edilecek. 

Bu yönetmeliğin yayımı tarihinden önce duyurusu yapılmış olan sınavlar, duyuru tarihinde yürürlükte olan ilgili mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı