TSK'nın günlük faaliyetleri

TSK'nın günlük faaliyetleri

Suriyeli sığınmacılar tarafından hudutta bırakıldığı değerlendirilen silah ve mermiler, Suruç İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi

ANKARA (AA) - Suriyeli sığınmacılar tarafından hudutta bırakıldığı değerlendirilen silah ve mermiler, Suruç İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, TSK'nın günlük faaliyetlerine yer verildi. 

Açıklamaya göre, bugün Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı Hatay Ziyaret Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında Mobil Yol Kontrol Unsuru tarafından yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen 4 adet sal tespit edildi.

Altınözü Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla sallar tutanak tutularak, kullanılmaz hale getirildi.

-Ele geçirilen silah ve mermiler teslim edildi

22 Eylül'de ise Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Kapı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Suriye'de meydana gelen çatışmalardan kaçan sığınmacıların hudut hattından Türkiye'ye alındığı bölgede, geçiş yapan sığınmacılar tarafından bırakıldığı değerlendirilen; 4 adet Kaleşnikof tüfeği ve şarjörü, 10 adet Kaleşnikof mermisi, 2 adet Ecol Special marka tabanca, 1 adet Star 22RC tabanca, 1 adet llama marka tabanca, şarjörü ve iki adet mermi, 1 adet Hugulu Marka Superpaze av tüfeği, 17 adet 7.62 mm fişek ile 18 adet Long Rifle fişek ele geçirildi.

Ele geçirilen silah ve mermiler Suruç İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı Hatay Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında 40-50 kişilik bir grubun taşlı ve sopalı olarak hudut hattına yaklaştığı Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından tespit edildi.

Gelişen bu durum üzerine olay bölgesine takviye olarak iki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ve bir Askeri Birliklerin Toplumsal Olaylarda Kullanılması Takımı sevk edildi.

Takviye unsurların bölgeye gelmesiyle anılan grup, Hacıpaşa köyü istikametine geri çekildi ve köy içinde beklemeye başladı.

-Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı hudut hattına sevk edildi

Olayın ardından Kıyıgören Hudut Karakol sorumluluk sahasında 30-35 kişilik bir grup saat 18.15'de devriye faaliyeti icra eden MYKU'na taşlar ve sopalar ile saldırdı. Anılan grup MYKU tarafından püskürtüldü. Bu esnada Hacıpaşa köyünün giriş ve çıkışında yaklaşık 40-50 kişilik grup tarafından barikat kurularak, yollar kapatıldı.

Ayrıca Eski Hacıpaşa Karakol mevkiinde bulunan kontrol noktasına 200 metre uzaklıkta toplanan 40-45 kişilik grup da karanlıktan faydalanarak unsurlarımızın üzerine Molotof Kokteyli ile Havai Fişek attı, lazer, kuvvetli el feneri ile ışık tutarak kaleşnikof olduğu değerlendirilen silahlarla havaya doğru ateş etti.

Hacıpaşa köyünden Eski Hacıpaşa Karakoluna inen yolda, kaçakçılarca ateş yakılarak, tahrik edici sloganlar atıldı.

Olay bölgesindeki unsurları takviye etmek maksadıyla Beşaslan köylüleri için bir adet Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı hudut hattına sevk edildi.

Takviye hudut ve Jandarma unsurlarının bölgeyi kontrol altına almasıyla kaçakçıların dağıldığı öğrenildi. Hudut unsurlarınca gelişmeler takip edilmektedir.

Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığına da bilgi verildi, olay ile ilgili tutanak teslim edildi, Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu ve adli tahkikata başlanıldı.

-Açılan ateşe TSK ateş ile karşılık verdi

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı Hatay Şehit Murat Özeker Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye istikametinden Türkiye İstikametine akaryakıt yüklü 7 adet tanker ve yaklaşık 30-35 kişilik bir grubun hudut hattına yaklaştığı tespit edildi.

"DUR" ikazında bulunuldu, ikaza uyulmaması üzerine havaya uyarı amaçlı ateş açıldı. Bunun üzerine Suriye istikametinden 3 farklı noktadan unsurlar üzerine ateş açıldı ve açılan ateşe TSK unsurlarınca derhal ateş ile karşılık verildi.

Yaşanan çatışma esnasında seken mermiler sonucu tankerlerin delindiği, mazotun boşa aktığı ve müteakiben şahısların beraberinde getirdiği tankerlerle Suriye istikametine doğru uzaklaştıkları görüldü.

-2 terörist teslim oldu

22 Eylül'de kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından; Van'da bulunan Kurtuluş İlköğretim Okuluna Molotof Kokteyli ile saldırıda bulunuldu.

Olayda, okul kapısı ve güvenlik kameraları kırıldı, söz konusu okulda maddi hasar meydana geldi.

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından; Iğdır'da bulunan Mevlana İlkokuluna Molotof Kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Olayda, okul pencerelerinde çıkan kısmi yangın ilçe itfaiye ekiplerince söndürüldü, söz konusu okulda maddi hasar meydana geldi.

Bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist, Şırnak'ın Uludere ilçesinde silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Bölücü terör örgütü mensubu 5-7 kişilik terörist grubu tarafından Mardin'in Artuklu İlçesi Sefaköy Mahallesi mülki sınırlarında bulunan Birike Tepe Mevkiinde 5 vatandaş durdurularak tehdit edildi ve şahıslara ait 3 adet araç yakıldı.

-Radar kilidi atmak suretiyle taciz edildi

 Deniz Kuvvetleri Komutanlığı NATO'nun Etkin Çaba Harekatı'na yardımcı destek sağlamak maksadıyla Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra eden bir Deniz Karakol uçağı, Yunanistan'a ait iki adet F-16 uçağı tarafından saat 09:13'te ve saat 10:11'de iki farklı zaman diliminde toplam 46 saniye süreyle radar kilidi atmak suretiyle taciz edildi.

Şehit Dz.Alb.Birol Atakan Taktik Eğitimi kapsamında Ege Denizinde uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra eden bir Deniz Karakol uçağı, Yunanistan'a ait iki adet F-16 uçağınca, 14.41-14.45 saatleri arasında 5 farklı zaman diliminde toplam 178 saniye süreyle radar kilidi atmak suretiyle tacizde bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı