Tsk’dan, Afganistan’da Bir Okula Yardım

Tsk’dan, Afganistan’da Bir Okula Yardım

Afganistan’da görevli Türk askeri birliği, başkent Kabil’in Havaşenasi bölgesindeki Keley Mir Abas İlkokulu'ndaki öğrencilere kırtasiye ve okul çantası yardımında bulundu

KABİL (AA) - Afganistan’da görevli Türk askeri birliği, başkent Kabil’in Havaşenasi bölgesindeki Keley Mir Abas İlkokulu'ndaki 2 bin 400 öğrenciye kırtasiye ve okul çantası yardımı yaptı, öğrencilerle öğle yemeğini paylaştı.

Türk askerinin yardım eden ilk kurum olduğunu ifade eden okul yetkilileri, zor şartlarda eğitimini sürdüren öğrencilerden bazılarının açık alanlarda bazılarının da karanlık sınıflarda yere oturarak eğitim aldığını belirtti.   

Afganistan’daki Türk Gücü Komutanı Mehmet Cahit Bakır, yaptığı açıklamada, 2 bin 400 öğrenciye kırtasiye ve okul çantası yardımı yaptıklarını ifade ederek, "Aynı zamanda okuldaki öğrencilerle öğle yemeğimizi de paylaştık" dedi.

Bakır, "Okulda açık alanda yerde oturarak eğitim alan öğrenciler için önümüzdeki dönemde bulduğumuz yeni bir arsa üzerinde öncelikle konteyner okul tarzında dersliklerden uluşan bir yapı düşünüyoruz, eğer imkanlarımız elverirse daha standart betonarme okul yapısını da kurmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.  

Keley Mir Abas İlkokuluna TSK yardımlarının devam edeceğini aktaran Cahit Bakır, "Burası aslında bir semboldür, daha önce yaptığımız bir keşifte ne kadar imkansızlıklar içerisinde olduklarını gördük ve onlara yardım etmek istedik" ifadelerini kullandı.      

- TSK’nın Afganistan’daki faaliyetleri yoğunlaşarak devam edecek

Afganistan’da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) eğitim alanındaki faaliyetlerinin önümüzdeki dönemlerde yoğunlaşarak devam edeceğini duyuran Bakır, "Türkçe’nin, olmazsa olmazlar arasına girmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Açacağımız Türkçe kurslarında öğrencilerimizin katılımıyla Afgan-Türk dostluğunun birbirini daha iyi anlayan bir zeminde gelişeceğini umut ediyoruz" dedi.

 Keley Mir Abas İlkokulunun öğretmenlerinden Naciye Ahadi, öğrencilerin çok zor şartlarda eğitim aldığını, Afganistan’a 14 yılda yapılan onlarca milyar dolar yardıma rağmen bu okula hiçbir kuruluşun yardım yapmadığını, okula gelen öğrencilerin maddi imkanlarının da çok kısıtlı olduğunu vurguladı.

   

Kaynak:Haber Kaynağı