TSK'daki maaş iyileştirmesi

TSK'daki maaş iyileştirmesi

Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkanı Dursun:- "Yapılan iyileştirme bizi memnun ettiği gibi, rakamı az bile bulduk. Başlıca talebimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yapılan maaş iyileştirmesinin Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanl

ANKARA (AA) - Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen) Genel Başkanı Serdar Dursun, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline yapılan maaş iyileştirmesinin Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli memurlara da yapılması talebinde bulundu.

Dursun, yaptığı yazılı açıklamada, 2018 yılı yan ödeme kararnamesinin 18 Nisan itibariyle onaylandığını, bu kapsamda özlük haklarını 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na göre alan subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarında 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere aylık net 400 lira iyileştirme yapıldığını belirtti.

Söz konusu iyileştirmeden Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevli sivil memurların mahrum edildiklerine dikkati çeken Dursun, "Bu durum binlerce sivil memurun kurumlarına olan aidiyet hissini sarsıp, moral ve motivasyonunu olumsuz etkiliyor. Aileleriyle birlikte yaklaşık 100 bin kişiye sirayet eden bir mağduriyet söz konusudur." değerlendirmesinde bulundu.

Sendika olarak Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin maaşlarında yapılan iyileştirmeden herhangi bir rahatsızlık duymadıklarının altını çizen Dursun, şunları kaydetti:

"Yapılan iyileştirme bizi memnun ettiği gibi, rakamı az bile bulduk. Başlıca talebimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yapılan maaş iyileştirmesinin Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli memurlara da yapılmasıdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımızın, Milli Savunma Bakanımızın, Maliye Bakanımızın ve onurla ve gururla görev yaptığımız kurumumuzun bizlere sahip çıkacağına inanıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :