TSK: 2777 terörist öldürüldü

TSK: 2777 terörist öldürüldü

TSK, Zeytin Dalı'nın başlangıcından bu yana PYD, PKK, YPG, YPJ ve IŞİD mensubu toplam 2777 terörsitin öldürüldüğünü duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2777 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK'dan dün akşam yapılan açıklamada ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2668 olarak açıklanmıştı. Böylece son yapılan açıklamadan bu yana 109 terörist daha etkisiz hale getirilmiş oldu.

Zeytin Dalı Harekatı'nda dün 44. gün geride kaldı. TSK ve ÖSO, ilerlemeyi sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2777 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Harekatta dün Şeyh Hadid belde merkezi, beldeye bağlı Soğulcak ve Aranda köyleri, Raco'ya bağlı Hacı Halil ve Halilo köyü, Şeran beldesindeki Bafliun köyü ve dağı terör örgütünden temizlendi. Son ilerlemelerle Cinderesi-Afrin ilçe merkezi arasındaki karayolu bağlantısı da kesilmiş oldu. Uzmanlara göre bu durum Cenderis'in de büyük ölçüde çevrelendiği anlamına geliyor.