Trump'tan Kuzey Kore lideri Kim'e özel teşekkür

Trump'tan Kuzey Kore lideri Kim'e özel teşekkür

ABD Başkanı, Amerikan askerlerine ait kalıntıları iade eden Kuzey Kore liderini övdü ve "Seninle görüşmeyi iple çekiyorum" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan askerlerine ait  kalıntıların ülkesine gönderilmesindeki katkılarından dolayı Kuzey Kore lideri  Kim Jong-un'a teşekkür ederek, onunla yeniden görüşmeyi iple çektiğini belirtti.

1950-1953 yıllarındaki Kore Savaşı sırasında ölen Amerikan askerlerine  ait kalıntıların ABD'ye ulaştığı bildirilirken, Trump, Twitter hesabından yaptığı  paylaşımda, kalıntıların ABD'ye iade edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Trump, Kim'e ithafen yaptığı paylaşımda, "Sözünü tuttuğun ve orada  hayatını kaybeden sevdiklerimizin kalıntılarını göndermek için süreci başlattığın  için teşekkür ederim. Böyle güzel bir harekette bulunmasından dolayı hiç  şaşırmadım. Ayrıca güzel mektubun için teşekkür ederim, seninle görüşmeyi iple  çekiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kore Savaşı'nın ateşkes imzalanarak durdurulmasının 65. yıl dönümünde  hayatını kaybeden ABD'li askerlerin kalıntıları, 27 Temmuz'da, Kuzey Kore'nin  Wonsan şehrindeki Kalma Havaalanı'dan C-17 Globemaster tipi Amerikan askeri kargo  uçağıyla Güney Kore'deki ABD'ye ait Osan Hava Üssü'ne götürülmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump, tarihi bir kararla Kuzey Kore lideri Kim  Jong-un ile 12 Haziran'da Singapur'da görüşmüştü. İki lider, Kore Yarımadası'nın  nükleer silahlardan arındırılması için ABD ile Kuzey Kore arasında diplomatik  müzakerelerin devam etmesi konusunda mutabakat imzalamıştı.