Trump'ın "kadın içişleri bakanı" atayacağı iddiası

Trump'ın "kadın içişleri bakanı" atayacağı iddiası

Ocakta göreve başlayacak Trump'ın, ABD'de kamu arazileri ve doğal kaynakların idaresi ve korunmasından sorumlu içişleri bakanlığı için kadın aday belirlediği öne sürüldü - Trump ile görüşen Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan:- "Geçişimizi konuştuğumuz çok h

NEW YORK (AA) - ABD'nin 45. Başkanı seçilen ve 20 Ocak'ta yemin edip göreve başlayacak olan Donald Trump'ın, içişleri bakanlığına 47 yaşındaki Kongre Üyesi Cathy McMorris Rodgers'ı atamayı düşündüğü öne sürüldü.

ABD'de kamu arazileri ve doğal kaynakların büyük bölümünün idaresi ve korunmasından sorumlu içişleri bakanlığına, çevre konusunda karnesinin "kırık" olduğu belirtilen McMorris Rodgers'ın atanacağı iddia edildi.

Trump'ın geçiş ekibine yakın kaynakların USA Today'a yaptığı açıklamaya göre, Washington eyaletinden Cumhuriyetçi Parti Kongre Üyesi McMorris Rodgers'ın, ABD'nin yeni dönemde içişleri bakanı olması bekleniyor.

Atama iddiasıyla ilgili haberin basında yer almasının ardından, çevreciler, Trump'a tepki gösterirken, Seçmenleri Koruma Birliği Başkanı Gene Karpinski, iddiaya yer veren gazeteye yaptığı açıklamada, kararın "Kamu arazileri için büyük bir satış" manasına geldiği eleştirisinde bulundu.

Karpinski, "McMorris Rodgers tarihteki en çevre karşıtı Temsilciler Meclisi Cumhuriyet liderliğinin bir parçasıydı. Kısaca o ABD'nin doğal yaşamı, milli parkları ve diğer görkemli manzaralarından sorumlu olmamalı." görüşünü savundu.

Çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace'in açıklamasında da, "Açıkca McMorris Rodgers 21. yüzyılın içişleri bakanlığı için doğru bir seçim değil." ifadesine yer verildi.

Trump'ın, Türkiye'deki İçişleri Bakanlığının yetkilerine sahip İç Güvenlik Bakanlığına ise Emekli General John Kelly'yi atayacağı duyurulmuştu. 11 Eylül saldırılarından sonra 2002'de kurulan bu bakanlığın görev alanını, ülkede terörle mücadele konusu oluşturuyor. ABD İçişleri Bakanlığının görev alanına ise milli parklar dahil 640 milyon hektarlık kamu arazilerinin idaresi ve korunması giriyor.

-Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan ile görüştü

ABD Senatosu için Louisiana'da yapılacak seçimler nedeniyle Cumhuriyetçi Parti adayı John Kennedy'i desteklemek amacıyla bu eyalete giden Trump, seyahat öncesinde Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ile görüştü.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Ryan, toplantı için "Çok heyecan vericiydi." ifadesini kullandı.

Ryan, şunları kaydetti:

"Buraya gelip seçilmiş başkan ile görüşmekten gerçekten keyif aldım. 'Geçişimiz'i konuştuğumuz çok harika bir toplantı yaptık. 2017'de büyük bir şevkle işe başlayacağımız ve tekrar bu ülkeyi rayına oturtacağımız için gerçekten heyecanlıyız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :