Trump, vergi beyannamesini açıklamayı reddediyor

Trump, vergi beyannamesini açıklamayı reddediyor

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin adayı iş adamı Trump, vergi iadesi beyannamesini açıklamayacak

NEW YORK (AA) - ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin adayı iş adamı Donald Trump'ın vergi iadesi beyannamesini açıklamayacağı bildirildi.

Trump'ın seçim kampanyasından sorumlu Paul Manafort, ABD'nin CBS televizyonuna yaptığı konuşmada, başkan adayının vergi iadesi beyannamesini kamuoyuyla paylaşmayacağını belirtti.

Manafort, "Sayın Trump vergilerinin denetim altında olduğunu ve bu nedenle onları duyurmayacağını söyledi" dedi.

Trump'ın Rusya'yla finansal bağlantılarının olup olmadığı hakkındaki bir soruyla ilgili olarak da Manafort, "Vergi iadesi beyannamesinin açıklanmamasının Rusya'yla hiçbir ilgisi yok. Bu normal bir vergi denetimi süreci" yanıtını verdi.

İş adamı Trump, 11 Mayıs'ta Associated Press'e verdiği röportajda, 8 Kasım'da yapılacak 58. Başkanlık Seçimleri'nden önce vergi iadesi beyannamesini yayımlamayacağını belirtmiş, Amerikan halkının seçimlerden önce adayların kişisel gelirlerini ve ne kadar vergi ödediklerini öğrenme hakkıyla ilgili de "Beyannamede öğrenilecek hiçbir şey yok" ifadesini kullanmıştı.

Ancak, Trump, aynı gün Twitter hesabından yaptığı açıklamada da,ödediği vergilerin ABD Milli Gelirler İdaresi (IRS) tarafından denetlendiğine işaret ederek, "Vergilerim rutin bir denetim altında. Vergi iadesi beyannamemi, seçimlerden sonra değil, denetim bitince duyuracağım" bilgisini vermişti.

ABD'de başkan adaylarının seçimlerden önce vergi iadesiyle ilgili belgelerini kamuoyuyla paylaşmaları konusunda yasal bir zorunluluk bulunmamasına karşın 1976'dan beri tüm başkan adayları seçimlerden önce vergi beyannamelerini açıklamıştı. Başkanlık yarışında Demokratların adayı Hillary Clinton ise 8 yıl üst üste vergi beyannamesini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Trump, kişisel gelir beyanı belgelerini ise 18 Mayıs'ta ABD Federal Seçim Komisyonuna (FEC) sunduğunu bildirmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :