Trump ve Trudeau görüşmesi

Trump ve Trudeau görüşmesi

ABD Başkanı Trump:"Kocaman, açık güzel bir kapı olsun istiyorum, ama yanlış insanları içeri alamam"- Kanada Başbakanı Trudeau:"Kanada halkının benden isteyeceği en son şey, başka bir ülkeye gidip onlara ülkeyi nasıl yöneteceğini anlatmam olur"

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına ABD'ye giriş yasağı getirmesine ilişkin çıkardığı kararnamesini savunarak, "Kocaman, açık güzel bir kapı olsun istiyorum, ama yanlış insanları içeri alamam." dedi.

Trump ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Beyaz Saray'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Donald Trump, bir soru üzerine, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD'ye alınmamasına ilişkin çıkardığı kararnameyi savunarak, "Kocaman, açık güzel bir kapı olsun istiyorum, ama yanlış insaları içeri alamam." ifadesini kullandı.

Dünyanın bir çok farklı ülkesinde terör saldırılarının düzenlendiğine dikkati çeken Trump, "Bu ülkelerde yaşanan problemlerin kendi ülkemizde de yaşanmasını istemeyiz." diye konuştu.

Trudeau'dan da Trump'ın sözlerini değerlendirmesi istendi.

ABD'ye bu konuyu konuşmak üzere gelmediğini belirten Justin Trudeau, "Kanada halkının benden isteyeceği en son şey, başka bir ülkeye gidip onlara ülkeyi nasıl yöneteceğini anlatmam olur." değerlendirmesinde bulundu.

ABD ve Kanada'nın farklı bir çok konuda olduğu gibi güvenlik konusunda da ortak bir çok çalışmasının olduğuna dikkati çeken Kanada Başbakanı Trudeau, "Fakat bazı durumlarda farklı tepkilerimiz olabilir. Buna iki taraf da saygı duyar." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Suriye, Irak, İran, Yemen, Libya, Sudan ve Somali vatandaşlarının 3 ay ülkeye alınmamasını öngören "ABD'ye Giren Yabancı Teröristlerden Ulusu Koruma" başlıklı bir kararname yayımlamıştı. Washington eyaleti Federal Yargıcı James Robart da kararnamenin uygulamasının ülke genelinde durdurulmasına karar vermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 4 Şubat'ta yargıcın kararına binaen yasaklı ülke vatandaşlarına vize vermeye devam edeceğini ve mevcut vizeleri iptal etmeyeceğini duyurmuştu. Bunun ardından ise ABD İç Güvenlik Bakanlığı kararnamenin yürütmesini durdurduğunu açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :