"Trump-Rusya gizli iş birliğine dair hiçbir kanıt yok"

"Trump-Rusya gizli iş birliğine dair hiçbir kanıt yok"

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer, Trump'ın seçim kampanyası ile Rusya arasında gizli iş birliği olduğuna yönelik herhangi bir kanıt olmadığını ifade etti- Spicer, FBI Direktörü Comey'nin "elimizde dinleme iddiasını destekleyecek bilgi yok" sözlerine, "ortada de

WASHINGTON (AA) - Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası ile Rusya arasında gizli bir iş birliği olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığını belirtti.

Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında Sözcü Spicer, Amerikan kamuoyunu meşgul etmeye devam eden "Trump'ın dinleme iddiası" ve "seçim döneminde Rusya ile ilişkileri" hakkında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Seçim döneminde Rusların Trump kampanyasına yardım ettiği veya ilişki içinde olduğu yönündeki iddiaları bir kez daha reddeden Spicer, bunun istihbarat yetkililerince de dile getirildiğini belirtti.

"Obama dönemi kıdemli istihbarat yetkilileri, Trump-Rusya gizli işbirliğine dair hiçbir kanıt olmadığını kamuoyu önünde onayladılar. Obama'nın CIA Direktörü de Ulusal İstihbarat Direktörü de bunu söyledi. Biz sadece onların sözlerini aldık." şeklinde konuşan Spicer, bu konudaki haberlerin olayların bir boyutunu yansıttığını savundu.

- "Soruşturma ile ispat ayrı şeylerdir"

Spicer, bir basın mensubunun, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey'nin "Trump'ın dinlendiği iddiasını destekleyecek bilgiye sahip olmadığı" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, "Artık Başkan dinleme iddiasından vazgeçecek mi?" sorusuna da cevap verdi.

Spicer, "Ortada devam eden bir oturum ve konuyla ilgili çok sayıda haber var. Bir şeyi soruşturmakla onu ispatlamak iki farklı şeydir." diyerek Trump'ın dinleme iddialarının hala geçerli olduğunu, dinlemenin olmadığı sonucuna ulaşılmadığını vurguladı.

Dinleme iddialarında adı sıkça geçen eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in yasa dışı bir şekilde dinlenip basına sızdırıldığını da hatırlatan Spicer, "Bu federal bir suçtur ve üzerine gidilmesi gerekmektedir." dedi.

Medyanın bu konuya yeterince dikkati çekmemesinden şikayet eden Spicer, üst düzey bir Amerikan yetkilisinin kimliğinin açık şekilde görüşmelerinin basına sızdırılmasının "ulusal güvenlik ihlali" anlamına gelebileceğini kaydetti.

- Obama'ya bilgi verdi mi?

Sözcü, FBI Direktörü Comey'nin "dinlemelerle ilgili olarak önceki Başkan Barack Obama'ya bilgi verip vermediği sorusuna cevap vermediğini" ifade ederek, Obama'nın dinleme ve sızıntılardan haberinin olduğunu ima etti. Bununla birlikte Spicer, Trump'ın FBI Direktörü Comey'ye güveninin aynen devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Sabah saatlerinde Kongrede vekillerin Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi ile ilgili sorularına cevap veren Comey, "Başkan Trump'ın tweet atarak eski yönetimin kendisini dinlediği yönündeki iddialarını destekleyecek bir bilgiye sahip değilim." açıklamasını yapmıştı.

Soruşturmada herhangi bir suç işlenip işlenmediğine bakacaklarını belirten Comey, "Bu henüz dosyası kapanmamış bir soruşturma ve devam ediyor. Soruşturma gizli bir şekilde devam edecek.” ifadesini kullanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :