Trump, Meksika Devlet Başkanı Nieto ile görüşecek

Trump, Meksika Devlet Başkanı Nieto ile görüşecek

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Trump:- "Meksika'nın Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun davetini kabul ettim ve onunla buluşmak için çok sabırsızlanıyorum"

NEW YORK (AA) - Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı iş adamı Donald Trump, bugün yapması beklenen göçmenlik planıyla ilgili konuşmasından önce Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ile görüşeceğini açıkladı.

Seçim konuşmalarında sıkça tekrarladığı Meksikalı göçmenlerle ilgili olumsuz sözlerinden sonra göçmenlik planı merakla beklenen Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Nieto'dan davet aldığını ve onunla görüşeceğini bildirdi.

Trump, "Meksika'nın Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun davetini kabul ettim ve onunla buluşmak için çok sabırsızlanıyorum." mesajını paylaştı.

Cumhuriyetçi adayın bugünkü programında, göçmenlik krizinin en yoğun yaşandığı kentlerden Phoenix'te yapacağı uzun süredir beklenen göçmenlik planıyla ilgili seçim konuşması da bulunuyor.

Geçen hafta Fox News televizyon kanalındaki konuşmasında kendisine, Nieto'nun gelecek ABD Başkanı kim olursa olsun onunla görüşmek istediğine ilişkin açıklaması hatırlatılan Trump, "Onunla görüşmek isterdim. Kesinlikle onunla görüşmek isterdim." yanıtını vermişti.

Donald Trump'ın açıklamasından önce Nieto, "Onunla hiçbir zaman görüşmedim. Onun söylediği bazı şeyleri kabul edemem ancak kesinlikle saygı duyarım ve gelecek ABD Başkanı kim olursa olsun onunla çalışmaya bakacağım." demişti.

Seçim konuşmalarında sıkça başkanlığa gelmesi halinde 11 milyon yasa dışı göçmeni sınır dışı edeceğini belirten Trump, Meksika sınırına duvar öreceğini ve bunun masrafını da Meksika'nın ödeyeceğini söylüyor. Nieto da mart ayındaki bir açıklamasında, hiçbir koşulda sınıra duvar örülmesi için Meksika'nın herhangi bir ödeme yapmayacağını ifade etmişti.

Bu arada, Trump'ın seçim konuşmalarında Meksika ve Meksikalılarla ilgili olumsuz çıkışlarına rağmen danışmanlarından New Jersey Valisi Chris Christie'nin Meksikalı göçmenlerle yakın bağları bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :