Trump-Kim zirvesinin ardından Pompeo'dan telefon trafiği

Trump-Kim zirvesinin ardından Pompeo'dan telefon trafiği

Pompeo, Güney Koreli ve Japon mevkidaşlarıyla telefonda görüştü

ANKARA/SİNGAPUR (AA) - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Singapur'da bir araya geldiği zirvenin sonucuyla ilgili Güney Koreli ve Japon mevkidaşlarıyla telefonda görüştü.

Pompeo, zirvenin sona ermesinin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha ve Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Pompeo, Kono ve Kang'a Trump ile Kim arasında bugün gerçekleşen görüşmenin "kısa bir özetini" verdiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, telefon görüşmelerinin içeriğiyle ilgili ayrıntı vermedi.

Yonhap ajansının haberine göre ise Pompeo'nun, zirvenin sonuçlarını görüşmek üzere bu hafta Güney Kore'ye gitmesi bekleniyor.

Trump ve Kim, Kore Yarımadası için tarihi önem taşıyan görüşmelerinin akabinde kapsamlı bir belge imzalanmıştı. Belge, Kuzey Kore ve ABD'nin Kore Yarımadası'na barışın getirilmesi ve refahı artırması noktasında çok sayıda taahhüt içeriyor.

Belgede, "Başkan Trump, Kuzey Kore'ye güvenlik garantisi vermeyi taahhüt etti. Kim Jong-un, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasının tamamlanması için kati ve sarsılmaz taahhüdünü teyit etti. " ifadelerine yer verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :