TRT'nin Ulus yerleşkesi ve Digitürk binasını işgal girişimi davası

TRT'nin Ulus yerleşkesi ve Digitürk binasını işgal girişimi davası

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Vodafone Arena Stadı ile Ümraniye'deki Casper Plaza'nın pistine helikopterle asker indirip TRT'nin Ulus'taki yerleşkesi ve Digiturk binasını işgal ederek ele geçirmeye çalışan 58'i tutuklu 96 sanığın yargılandığı

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Vodafone Arena Stadı ile Ümraniye'deki Casper Plaza'nın pistine helikopterle asker indirip TRT'nin Ulus'taki yerleşkesi ve Digiturk binasını işgal ederek ele geçirmeye çalışan 58'i tutuklu 96 sanığın yargılandığı davada, tahliye talepleri reddedildi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nün karşısındaki binada görülen duruşmada, sanık avukatları, gelen belgeleri incelemedikleri belirterek, beyanda bulunmak için süre istedi.

Taleplerle ilgili görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanıklara ve avukatlara süre verilmesini, suçun niteliğinden dolayı sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 4 Ocak 2018'e erteledi.

Yargılama, spor salonundan duruşma salonuna çevrilen Silivri'deki Alibey Spor Salonu'nda yapılacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :