TRT'nin Ulus yerleşkesi ve Digitürk binasını işgal girişimi davası

TRT'nin Ulus yerleşkesi ve Digitürk binasını işgal girişimi davası

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde TRT'nin Ulus'taki yerleşkesi ve Digitürk binasını işgal ederek ele geçirmeye çalışan 58'i tutuklu, 96 sanığın yargılandığı davanın duruşması, 24 Nisan'a ertelendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Vodafone Arena Stadı ile Ümraniye'deki Casper Plaza'nın pistine helikopterle asker indirip TRT'nin Ulus'taki yerleşkesi ve Digitürk binasını işgal ederek ele geçirmeye çalışan 58'i tutuklu, 96 sanığın yargılandığı davanın 5. duruşması tamamlandı.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki binada yer alan salonda yapılan duruşmaya, Hazine ve Cumhurbaşkanlığı avukatları da katıldı.

Tutuklu sanıklardan Ali Seis, savunmasında, 15 Temmuz'da Hava Harp Okulunda bilgisi dışında görevlendirildiğini öne sürdü.

FETÖ'yle bağlantısı bulunmadığını iddia eden Seis, "O gün 'Terör tehdidi var.' denilerek görevlendirildim. Suçsuzum, içinde bulunduğum durumun bir an önce sonlandırılmasını ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

- "Kandırıldığımı düşünüyorum"

Savunmasını yapan tutuklu sanık Ayhan Pektaş, Digitürk binasına gittikten kısa süre sonra polisin geldiğini ifade ederek, şunları anlattı:

"Terör eylemlerine karşı görevlendirildik ama polise teslim olduk. Şaşırmıştım. Komutanlarımın, polislere 'Onlar öğrenci hiçbir şeyden haberleri yok.' dediklerini duydum. Okuluma döneceğimi zannederken, polis merkezine götürüldük. Kullanılmış bir genç olarak bu olaylara alet edildim. Ben ve bütün öğrenci subay adayı arkadaşlarımın kandırıldığını düşünüyor, tahliyemi talep ediyorum."

Sanık Ahmet Dinçer Sakaoğlu, suçsuz olduğunu iddia ederek, "Ben komutanlarımın emrini yerine getirdim. Darbe suçuna iştirak etmedim, silahımı hiçbir suretle kullanmadım. Eğer ki başımızdaki komutanlar, darbe girişimini engellemek isteyen komutanlar olsaydı, bugün kahraman olarak anılacaktım. Atılı hiçbir suçu işlemedim." ifadelerini kullandı.

Komutanlarının emirlerini yerine getirdiğini savunan tutuklu sanık Fatih Altun, "Bir er, üstünün emrini yerine getirmediği zaman en fazla askerliği uzar. Biz ise komutanlarımızın emrini yerine getirmediğimizde cezamız okuldan atılmaya kadar gider. FETÖ üyesi değilim. Hiçbir yasa dışı örgüte bağlılığım da yoktur, beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Duruşma, tutuklu sanık savunmalarının tamamlanması için 24 Nisan'a ertelendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :