TRT'den "Karabağ'ın Sessiz Çığlığı" belgeseli

TRT'den "Karabağ'ın Sessiz Çığlığı" belgeseli

TRT AVAZ tarafından hazırlanan belgeselin, Karabağ'da yaşanan haksız işgali, işgal sırasında Azerbaycan Türklerine karşı yürütülen yok etme politikasını ve katliamları dünyaya bir kez daha göstermek için hazırlandığı belirtildi

ANKARA (AA) - TRT AVAZ'ın, Karabağ'da yaşanan haksız işgali, işgal sırasında Azerbaycan Türklerine karşı yürütülen yok etme politikasını ve katliamları dünyaya bir kez daha göstermek için "Karabağ'ın Sessiz Çığlığı" belgeseli hazırladığı bildirildi. 

TRT'den yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev'in 26 Mart 1998 tarihli yazısı ile Azerbaycan parlamentosu tarafından, 31 Mart günününün "soykırım günü" olarak ilan edildiği hatırlatıldı. 

Bu tarihin yalnızca Azerbaycan'da değil tüm Türk dünyasında hüznün, acının hakim olduğu bir tarih olduğu belirtilen açıklamada, "Bu acıların başında Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu Azerbaycan toprağı Karabağ gelmektedir" denildi.

Bugün Karabağ ve çevresinde birçok bölge Ermeni işgali altında tutulduğu hatırlatılan açıklamada, bu işgalle milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından edildiği, Azerbaycan Türklerine ait her yapının, hatta mezarlıklarının bile ortadan kaldırıldığı kaydedildi.

Karabağ'dan bugün sessiz bir çığlık yükseldiği vurgulanan açıklamada, bu sessiz çığlığın bugün TRT AVAZ vasıtasıyla tüm Türk dünyasına ulaştırılacağı ifade edildi. 

"Karabağ'ın Sessiz Çığlığı" belgeselinin, tüm dünyaya yaşanan haksız işgali, işgal sırasında Azerbaycan Türklerine karşı yürütülen yok etme politikasını ve katliamları dünyaya bir kez daha göstermek için hazırlandığı dile getirilirken, belgeselin tanıtım programının ise 31 Mart 2015 Salı günü Saat 10.30'da TRT Genel Müdürlüğü Adnan Öztrak Konferans Salonu'nda gerçekleştirileceği bildirildi. 

Belgeselin birinci bölümünün aynı gün saat 16.40'ta, tekrarının ise 21.30'da TRT AVAZ'da ekrana geleceği, yeni bölümlerinin de 5 hafta boyunca aynı gün ve saatlerde yayınlanacağı kaydedildi.  

Kaynak:Haber Kaynağı