TRT TV Filmleri Projesi

TRT TV Filmleri Projesi

Proje kapsamında bugüne kadar çekilen 33 film, TRT 1'de "TRT Ev Sineması" adında özel bir yayın kuşağında her perşembe ekranlara gelecek- TRT Genel Müdürü Göka:- "Proje takdire şayan. Arkadaşlarım çok güzel bir iş başardı"- TRT Genel Müdür Yardımcısı Eren

İSTANBUL (AA) - TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 film, yarından itibaren her perşembe TRT 1'de izleyiciyle buluşacak.

Projenin tanıtım toplantısı, Vera Yıldız Park'ta, TRT yetkilileri, projede yer alan yönetmen, yapımcı ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, projenin takdire şayan olduğunu söyledi.

Projenin asıl sahibinin izleyici olduğunu ve gençlerin önünü açmaya çalıştıklarını ifade eden Göka, "Arkadaşlarım çok güzel bir iş başardı ve hala başarmaya devam ediyor. Son zamanlarda TRT ekranlarıyla bir barışıklık sağlandı, TRT ekranlarına bir dönüş sağlandı." dedi.

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ise projenin daha önce başlatılması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'deki gençlere ve hikayelere çok inandığını vurgulayan Eren, şöyle konuştu:

"Projeden iki beklentim var. Birincisi, bu projenin, sektörün geneline yayılması. Yani TRT projesi olarak kalmaması. İnşallah diğer tüm kanallara da yayılır ve sektörü canlandırır. İkincisi de projenin yapımcılarının, TRT yapımcısı olarak kalmaması ve uluslararası alanda projelere açılması. Dünyada en zor bulunan şey hikaye. Bizde ise hikaye sınırı yok."

TRT TV Filmleri Direktörü Halid Şimşek de sektörün standartlarını geliştirme amacıyla yola çıktıklarını ve ekip olarak çok çalıştıklarını ifade etti.

Projenin herkese açık olarak başlatıldığına dikkati çeken Şimşek, "Senaryo geliştirme atölyelerinde, senarist arkadaşlarımız, senaryo doktorlarıyla birlikte çalıştılar ve senaryoları tekrar tekrar yazdılar. Yapım geliştirme atölyelerinde yapımcılarımız, New York Film Akademisi'nin desteğiyle, New York'tan gelen önemli yapımcılarla, 15 gün boyunca çalışma şansı yakaladılar. Uzun ve meşakkatli bir yoldu." ifadesini kullandı.


- 864 başvuru

Türk sinemasına yeni hikayeler kazandırmak ve genç sinemacılara imkan sağlamak hedefiyle 2014 yılında başlatılan TRT TV Filmleri Projesine 864 senaryo başvurusu yapıldı.

Bağımsız kurul tarafından incelemeye uygun bulunan 599 film arasından, 12 farklı türde 33 senaryo seçildi.

Bugüne kadar çekilen 33 film, TRT 1 kanalında "TRT Ev Sineması" adında özel bir yayın kuşağında her perşembe ekranlara gelecek.

Proje kapsamında ilk olarak yarın, Emre Konuk'un yönettiği, "Saruhan İhanet Yarası" filmi, izleyiciyle buluşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :