Tropikal Kelebek Bahçesi Konya'nın Favori Ziyaret Mekanı Oldu

Tropikal Kelebek Bahçesi Konya'nın Favori Ziyaret Mekanı Oldu

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip bahçesi olan Tropikal Kelebek Bahçesi'ni 2017 yılında 348 bin 707 kişi ziyaret etti.

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan ve şehrin en büyük parklarından olan Kelebekler Vadisi Parkı içerisinde yer alan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Selçuklu Çiçek Bahçesi ve Macera Kulesi ile 2017 yılının en gözde ziyaret mekanları arasında yerini aldı. Yıl içinde yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan park gerçekleşen kültürel ve sosyal aktivitelerle de büyük ilgi gördü. Park içerisinde yer alan ve kelebek figüründeki yapısı ile şehrin sembol ziyaret mekanları arasında yer alan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi geçtiğimiz yılda yerli ve yabacı turistlerin favori ziyaret mekanları arasında yer almayı başardı. Özellikle turizmde sezon yoğunluğunun yaşandığı yaz aylarında binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Tropikal Kelebek Bahçesi 2017 yılında 348 bin 707 ziyaretçiyi ağırladı.

BAHÇE BİNLERCE KELEBEĞE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Konya için önemli bir turizm destinasyonu olan Tropikal Kelebek Bahçesi 7 bin 600 metrekare alanda 3 bin 500 metrekarelik gezi alanından oluşuyor. Yaz kış 26 derece sıcaklık ve % 80 nem koşullarının sağlandığı bahçe 130 türe ait 22 bin tropikal bitki ve binlerce kelebeğe doğal yaşam alanı sunuyor. Kelebeklerin larvadan kelebek haline gelişindeki tüm evrelerinin gözlemlenebildiği bahçe içerisinde Kelebek Müzesi, Böcek Müzesi ve Doğa Eğitim Sınıfı gibi ziyaret alanları da yer alıyor. Tropikal Kelebek Bahçesi pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü saat 9.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

tropikal-kelebek-bahcesi-konyanin-favori-ziyaret-mekani-oldu-(3).jpg

tropikal-kelebek-bahcesi-konyanin-favori-ziyaret-mekani-oldu-(6).jpg

tropikal-kelebek-bahcesi-konyanin-favori-ziyaret-mekani-oldu-(1).jpg

tropikal-kelebek-bahcesi-konyanin-favori-ziyaret-mekani-oldu-(2).jpg